Zbog novca otišao u S. Arabiju, sada ima mogućnost povratka u Englesku, a odluku je već donio!
Prvi javno rekao da je zbog novca prihvatio ponudu Al Hilala iako je u najboljim godinama karijere

Ruben Neves u centru pažnje

Zbog novca otišao u S. Arabiju, sada ima mogućnost povratka u Englesku, a odluku je već donio!

Endin Čaušević

Saudijska Arabija ove godine je bila glavna atrakcija za mnoge fudbalere iz najjačih evropskih liga, a samo rijetki priznali su zbog čega su prihvatili te ponude. Prvi koji je to uradio je Ruben Neves koji je dobio mogućnost povratka u Englesku i već je odlučio šta će napraviti u januaru.

Ruben Neves je bio među prvim igračima ljetos koji je odlučio da iz Evrope ide u Saudijsku Arabiju, a njegov transfer u Al Hilal je bio pravi šok za fudbalski svijet.

Međutim, portugalski reprezentativac priznao je da je glavni razlog zbog kojeg je prihvatio ponudu bio novac jer je dobio nevjerovatno bogat ugovor potpisom za Al Hilal, a odlično je prošao i Wolverhampton koji je prodajom Nevesa zaradio čak 55 miliona eura.

Neves je ove sezone na 17 mečeva za Al Hilal zabio dva gola i upisao jednu asistenciju, a nedavno su se pojavile špekulacije da Portugalac nije previše sretan u Saudijskoj Arabiji.

Također, prije nekoliko dana engleski mediji počeli su uveliko pisati o tome da ovaj 26-godišnjak ima opciju da se već u januaru vrati u Premiership jer je veliki interes za njega pokazao Newcastle.

Oglasi

Klub sa St. James Parka traži zamjenu za suspendovanog Sandra Tonalija, a navodno je Neves prvi na listi želja tog kluba. Spremni su ga dovesti na posudbu do kraja sezone s opcijom otkupa ugovora.

U Newcastleu su se nadali da su priče oko Nevesovog nezadovoljstva istinite i da mogu dovesti portugalskog veznjaka u januaru, no čini se da od toga nema ništa.

Navodno, Neves ne želi da napušta Al Hilal u januaru i jasno je poručio svom agentu da ga ne zanimaju ponude ostalih klubova.

Neves na taj način želi da demantuje špekulacije da je nesretan u Al Hilalu i bez obzira šta mu ponudi Newcastle on je već donio odluku da u januaru neće ići nigdje i da od povratka u Evropu još uvijek nema ništa.

Portugalac u saudijskom klubu ima ugovor do ljeta 2026. godine i zarađuje čak 300.000 funti sedmično zbog čega nije ni čudo zašto ne želi da ide. Godišnje inkasira skoro 20 miliona eura što mu Newcastle sigurno ni približno ne bi ponudio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi