Aleksandar Mitrović 'razbijen' od vlastitog navijača: "Ne, nema šanse! Ronaldo!

Zanimljiva scena

Aleksandar Mitrović 'razbijen' od vlastitog navijača: "Ne, nema šanse! Ronaldo!

Midhat Šljivak

Aleksandar Mitrović igra fantastično u dresu Al-Hilala iz Saudijske Arabije. Ipak, bez obzira na to što je prava zvijer pred protivničkim golom za navijače njegovog kluba je ipak Cristiano Ronaldo taj koji je izvan konkurencije.

Aleksandar Mitrović je istinski ubica pred golom u dresu Al-Hilala. Srbijanski napadač je postigao 17 golova u 17 utakmica i vodi ovaj tim ka novoj tituli prvaka Saudijske Arabije.

Od tih 17 'Mitar' je 10 golova zabio u prvenstvu. Ispred njega je samo Cristiano Ronaldo s 13, a za navijače Al-Hilala, posebno one mlađe, nema nikakve potrebe da se Srbin poredi s CR-om.

Na pitanje saudijske novinarke je li Aleksandar Mitrović bolji napadač od Cristiana Ronalda mladi navijač je rekao: "Nikad, nikad. Ronaldo je uvijek najveći svih vremena."

Oglasi

Njegov odgovor izazvao je smijeh prisutnih. Mladi navijač je rekao što je mislio i to svakako treba cijeniti.

29-godišnji srbijanski napadač je u Al-Hilal stigao iz Fulhama u ljeto ove godine za preko 50 miliona eura. Za sada se transfer isplaćuje.

On je postao prava ikona tima s Craven Cottagea. Odigrao je 206 utakmica za ovaj klub i postigao je 111 pogodaka,

Prethodno je fenomenalni napadač nastupao za Newcastle United, beogradski Partizan i njegovu filijalu Teleoptik.

U reprezentaciji Srbije u 85 odigranih susreta Mitrović je postigao 57 pogodaka.

Oglasi

Aleksandar Mitrović zarađuje 25 miliona eura po sezoni

Aleksandar Mitrović kao i većina fudbalera koji su stigli u Saudijsku Arabiju zarađuje zaista ogromne cifre.

Bogati Arapi nisu štedili kada su dovodili srbijanskog golgetera. Na godišnjem nivou 'Mitar' uzima 25 miliona eura, odnosno dobit će ukupno 75 miliona eura neto za trogodišnji ugovor kojeg je potpisao.

Takav novac bez dileme ne bi mogao dobiti nigdje drugo. On je u Fulhamu bio među najplaćenijim fudbalerima i to s platom od četiri miliona eura na godišnjem nivou.

Nije zato nikakvo čudo što je Mitrović odlučio otići u Saudijsku Arabiju. Takav novac se ne odbija jer ga u evropskom fudbalu nikad ne bi zaradio.

Treba svakako napomenuti da najviše novca u Saudijskoj Arabiji uzima Cristiano Ronaldo koji na godišnjem nivou dobije 200 miliona eura plus bonuse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi