Ćirilica, boje zastave Srbije i poruka za koju niko nije ni zamišljao da je moguća u S. Arabiji

Aleksandar Mitrović u centru pažnje

Ćirilica, boje zastave Srbije i poruka za koju niko nije ni zamišljao da je moguća u S. Arabiji

Endin Čaušević

Srbijanski napadač Aleksandar Mitrović iznenadio je sve kada je ljetos odlučio da napusti Fulham i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji gdje je potpisao za Al Hilal. Iako ovaj klub ima i veće zvijezde od Mitrovića ono što je reprezentativac Srbije doživio prije nekoliko dana nije se desilo čak ni Neymaru.

Mitrović je u rekordnom transferu napustio Fulham jer je Al Hilal za njega platio čak 53 miliona eura, a srbijanski napadač dobio je ogromnu platu zbog koje je i "prelomio" da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji.

Iako ima tek 29 godina i može igrati na visokom nivou još nekoliko sezona Mitrović se odlučio da je Saudijska Arabija dobar izbor i čini se nije pogriješio jer i u Al Hilalu "teroriše" protivničke odbrane.

Od dolaska u saudijski klub Mitrović je upisao 16 utakmica i dao je čak 16 golova, te je uz to dodao i tri asistencije. Iako je Al Hilal doveo i zvijezde poput Neymara, Sergeja Milinkovića-Savića, Rubena Nevesa i Malcoma na kraju se upravo Mitrović pokazao kao pun pogodak ovog kluba.

Kakav status ima u S. Arabiji najbolje je pokazao detalj s meča koji je Al Hilal igrao prije nekoliko dana, a ono što je Mitrović doživio nije mu se dešavalo ni dok je igrao u Evropi.

Oglasi

Naime, na tribinama je bio dječak koji je očito veliki fan reprezentativca Srbije i potrudio se momački kako bi došao do dresa svog idola.

Na meču Al Hilala svi su uočili karton na kojem je ispisana ćirilica u bojama zastave Srbije što takve scene u S. Arabiji do prije nekoliko mjeseci niko nije mogao ni zamisliti da je moguće da se desi.

Dječak je ispisao ćirilicom Mitrovićevo ime i prezime, te je to uradio u bojama zastave Srbije, a potom je poručio da je on došao čak iz Poljske da prati svog idola i da se nada da će dobiti njegov dres.

Mitrović je uočio ono što je dječak napisao i sam je bio iznenađen kada je ugledao da njegovo ime piše na ćirilici. Na kraju meča je prišao dječaku i poklonio mu dres što je posebno oduševilo njegove fanove.

Oglasi

Srbija odahnula zbog Aleksandra Mitrovića

Ovaj 29-godišnjak je na toj utakmici protiv Al Fateha zabio gol u pobjedi od 2:0, ali u Srbiji su se zabrinuli što je izašao u finišu meča jer se pojavila informacija da je zadobio povredu zbog čega bi mogao propustiti reprezentativne mečeve ovog iduće sedmice.

Međutim, Mitrović se nekoliko dana kasnije pojavio u sastavu na meču azijske Lige prvaka protiv indijskog Mumbai Cityja u kojem je Al Hilal slavio također sa 2:0, a srbijanski napadač je također dao gol.

U Srbiji su mogli da odahnu kada su vidjeli Mitrovića u sastavu jer je jasno da će on doći na okupljanje Orlova pred okršaje u odlučujućem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske koji se igra 19. novembra u Leskovcu.

Pobjeda Srbiji definitivno donosi plasman na Evropsko prvenstvo, ali to se može desiti i tri dana ranije ako Crna Gora ne pobijedi Litvaniju na svom terenu.

Top Komentari

user1676286668
Koja vijest jbm ti...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi