FOTO - EPA

Napušta Bavarce

Kimmich je "prelomio", pitanje je samo koliko će zaraditi Bayern?

Adnan Beganović

Joshua Kimmich će gotovo sigurno u ljetnom prelaznom roku napustiti redove Bayerna. Mnogobrojni klubovi žele ga u svojim redovima, ali čini se da je najbliže odlasku u Barcelonu.

Njemački reprezentativac Joshua Kimmich na ljeto bi mogao napustiti redove Bayerna, a njegov novi klub mogla bi biti Barcelona.

Naime, prema pisanju španskih medija, Barcelona u ljetnom prelaznom roku namjerava osnažiti vezni red, a navodno je Kimmich najveća želja katalonskog ponosa.

Trener Barcelone, Xavi, jako cijeni njemačkog reprezentativca i kako navode španski mediji, već je s njim obavio nekoliko razgovora u kojima je Kimmich istakao da je spreman doći u Barcelonu.

Naravno, problem može predstavljati to što sjajni veznjak ima ugovor sa Bayernom do ljeta 2025. godine, no kako će na ljeto zapravo ući u posljednju godinu ugovora, sasvim sigurno je i da će Bavarci pokušati zaraditi. Kimmichova vrijednost procijenjuje se na 75 miliona eura.

Kimmich sa saigračima obilježava Oktoberfest

Kimmich je u Bayern stigao 2015. godine iz Stuttgarta i s ovim klubom je osvojio sve što se može osvojiti. Standardni je njemački reprezentativac, odigrao je ukupno 82 meča za nacionalni tim.

U ovoj sezoni je odigrao 17 utakmica za Bayern i pritom je upisao sedam asiatencija.

I Manchester City želi Kimmicha

Međutim, nije Barcelona jedina koja bi sjajnog njemačkog fudbalera rado vidjela u svojim redovima, odnosno za njegovim uslugama je zainteresirano ješ nekoliko vrhunskih klubova.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Među njima se izdvaja Manchester City, kojem neće biti problem platiti obeštećenje koje Bayern bude želio.

Sve u svemu, čini se da Kimmichova era u Bayernu završava na ljeto naredne godine, a biće zanimljivo pratiti koji klub će odabrati za nastavak svoje uspješne karijere.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.