Kao da sam Kroos nije dovoljan: Guardiola odlučio još jednog vrhunskog veznjaka kupiti na ljeto

Želi pojačati vezni red

Kao da sam Kroos nije dovoljan: Guardiola odlučio još jednog vrhunskog veznjaka kupiti na ljeto

Edmir Škorić

Menadžer Manchester Cityja Pep Guardiola nije zadovoljan brojem igrača u veznom redu, pa namjerava dovoditi nove veznjake.

Već je poznato da je Španac odlučan da dovede iskusnog Tonija Kroosa iz Real Madrida, ali osim toga želi još jednog veznjaka svjetske klase.

Neizvjesna je situacija oko Kevina De Bruynea, a transfer Matea Kovačića nije donio zadovoljstvo, zbog čega Pep Guardiola smatra da mu je potrebno pojačanje.

Navodno sada Guardiola pomno analizira Joshuu Kimmicha i želi 28-godišnjeg fudbalera dovesti iz Bayerna.

Transfer njemačkog reprezentativca na Etihad može biti realizovan početkom sljedeće sezone, tim više što on razmišlja o odlasku iz redova njemačkog prvaka.

Oglasi

Kimmicha su ljetos željeli Barcelona, Liverpool i Manchester United, ali on je odabrao da još jednu sezonu ostane u Minhenu, mada je sve izvjesnije da će od sezone 2024/25 braniti boje nekog drugog kluba, a to bi lako mogao biti Pepov CIty.

Pep naravno zna dobro kvalitete Kimmicha, s kojim je sarađivao dok je trenirao Bayern, a posebno mu ide u prilog to što se radi o svestranom igraču koji može da igra na nekoliko pozicija.

Ako bi City uspio da dovede i Kroosa i Kimmicha, to bi naravno oduševilo navijače i njemački tandem mogao bi značajno ojačati engleskog i evropskog prvaka.

Mada, u oba slučaja je sve to za sada u domenu glasina i ko zna šta će se dešavati u narednim mjesecima. Kroos je fokusiran na Real Madrid, Kimmich na Bayern i vjerovatno se neće oglašavati dok sezona ne bude gotova.

Sada, kada je reprezentativna pauza gotova, vraćamo se ligaškom fudbalu, a za vikend će Manchester City na Etihadu ugostiti Brighton.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ekipa Pepa Guardiole je treća na tabeli sa 18 bodova i nalazi se u maloj rezultatskoj krizi. Nakon poraza od Wolvesa, poraženi su i od Arsenala u derbiju, a tu je i poraz od Newcastlea i eliminacija iz Liga kupa.

Nakon utakmice s Brightonom, slijedi meč Lige prvaka protiv Young Boysa, pa derbi s gradskim rivalom Manchester Unitedom u gostima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BAJSJECAR1977
Potrošio,samo u Cityju,više od 5 milijardi...sa takvim novcima bi svakdo osvojio bar 5 LP...
2 1
Tutumaca
Daj sve meni
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi