Tuchelu se vratio osmijeh na lice: Dok Levekusen ozbiljno prijeti, Bayern dobija veliko pojačanje
Thomas Tuchel će uskoro na raspolaganju imati jednog od najvažnijih igrača u timu Bayerna.

Vraća se stub odbrane

Tuchelu se vratio osmijeh na lice: Dok Levekusen ozbiljno prijeti, Bayern dobija veliko pojačanje

Eldar Ganibegović

Minhenskom Bayernu ide odlično ove sezone ako izuzumemo njemački kup. Ipak, stvari u Bundesligi po njih kvari Bayer iz Leverkusena. Neki igrači su i povrijeđeni, a Thomasu Tuchelu sigurno se vratio osmijeh na lice nakon što su mu iz medicinskog tima saopštili ko se uskoro vraća na teren.

Nakon 12 kola Bundeslige minhenski Bayern je drugi na tabeli s 32 boda. Dva boda više ima Bayer Leverkusen koji pod vodstvom Xabija Alonsa igra sjajno i jedini "kiks" ove sezone bio im je remi upravo protiv Bavaraca.

Kada je u pitanju Liga prvaka, Bayern je slavio u prve četiri utakmice i već nakon četiri kola obezbijedio prvu poziciju u grupi A. Copenhagen i Galatasaray imaju po četiri boda, dok Manchester United na začelju ima tri.

Dva dana pred susret s Copenhagenom, Thomas Tuchel, trener Bayerna, saznao je lijepe vijesti. Naime, u tim se vraća stub odbrane, Matthijs De Ligt.

Nizozemski stoper izbija s terena još od prvog novembra kada je djelimično pokidao ligamente desnog koljena u utakmici njemačkog kupa protiv trećeligaša Saarbruckena. Tu utakmicu Bayern je šokantno izgubio s 1:2 i ispao.

Do sada nije trenirao s timom, nego radio individualne treninge. U konkurenciji za meč protiv Copenhagena gotovo pa sigurno neće biti, no uskoro se vraća na teren, možda već za vikend protiv Union Berlina u 13. kolu Bundeslige.

Oglasi

Kim Min-jae i Dayot Upamecano bili su stoperski par dok je De Ligt bio odsutan. S njima u prvih 11 Bayern je uvezao četiri pobjede, kombinovano u Bundesligi i Ligi prvaka.

De Ligt zbog povrede nije mogao nastupiti ni za reprezentaciju u kvalifikacijama za EURO 2024. protiv Irske i Gibraltara, no Nizozemska je svakako ostvarila plasman zajedno s Francuskom.

Matthijs de Ligt je ove sezone 10 puta nastupio za Bayern i postigao je jedan pogodak.

De Ligt uvrijedio Juventus

Poznato je da je De Ligt u Bayern stigao iz Juventusa. Bilo je to u ljeto 2022. godine u transferu vrijednom 67 miliona eura.

Međutim, nizozemski stoper uvrijedio je Juventus jednom izjavom. Nije rekao ništa što nije istina, no jasno je da nije leglo navijačima Stare dame.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nisam morao puno razmišljati o odlasku iz Juventusa i potpisivanju za Bayern. Bilo je vrlo lako jer u Bayernu imate priliku osvojiti Ligu prvaka", rekao je Matthijs de Ligt.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi