Poslije oporavka potpis na Poljudu?

Sve pomno prate navijači Hajduka: Stigla je ključna vijest oko Perišićevog statusa u Tottenhamu

Samir Mlaćo

Ivan Perišić se u svojoj Hrvatskoj oporavlja od neugodne povrede, no čini se da će tu i ostati kada bude potpuno spreman za povratak na zeleni teren.

Perišić se već odavno povezuje sa Hajdukom i navijači splitskog kluba već odavno ga na sve načine pozivaju da dođe i obuče dres trenutnog lidera HNL-a.

U Tottenhamu Perišić gotovo sigurno neće ostati. Ni potpuno zdrav nije bio u ozbiljnim planovima za novu sezonu, a onda se povrijedio, potrgao je križni ligamenti, te dodatno se udaljio od ekipe.

Ugovor mu ističe na kraju sezone i zaista mu treba pravo čudo da mu sadašnji klub ponudi novi. Engleski novinar Nizaar Kinsella tvrdi da njegovi izvori kažu da Perišić sigurno neće ostati u Tottenhamu.

Navodi da je ta epizoda završena, te da će Perišić gotovo sigurno postati stanovnik Poljuda. Navijači Hajduka sa oduševljenjem su primili ovu vijest i vjeruju da će Perišić im ispuniti želju te zajedno sa Livajom donijeti novu euforiju u Dalmaciji.

Hajduk je trenutni lider na tabeli, no veliku bitku će sigurno do kraja voditi sa Dinamom i Rijekom. Navijači se nadaju da je konačno vrijeme za titulu i da susreti Lige prvaka se igraju na Poljudu.

Perišić nije debitovao za prvi tim Hajduka

Istovremeno vjeruju da će doći i Perišić, te tako dodatno pojačati ekipu u novim izazovima i pokazati da je Hajduk mamac i za igrače koji sigurno još uvijek mogu igrati u Ligama petice.

Kada je Perišić u pitanju, on je kao tinejdžer bio zvaničnog debija u Hajduku otišao u francuski Sochaux. Potom je izgradio veliku karijeru igrajući za brojne velike klubove kao što su Borussia Dortmund, Bayern i Inter.

Zvali su ga Splićani da se vrati i proteklog ljeta. Pravili su brojne akcije kako bi ga vidjeli u najdražem dresu, no on je na kraju ipak ostao u redovima Tottenhama. Sezonu je otvorio solidno. Ipak, povreda ga je zaustavila i odvojila ga je od terena na duži period.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Perišić na društvenim mrežama često objavljuje kako protiče njegov oporavak i čini se da ide brže nego što je to planirano. Počeo se kretati bez štaka i kao veliki profesionalac čini sve da što prije se pojavi na zelenom terenu.

Vjerovatno na Poljudu gdje bi bio predstavljen pred hiljadama navijača.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.