Čovjeka koji u Saudijskoj Arabiji doživljava horor i sramotu karijere u januaru čeka transfer života

Noćnoj mori dolazi kraj?

Čovjeka koji u Saudijskoj Arabiji doživljava horor i sramotu karijere u januaru čeka transfer života

Endin Čaušević

Portugalski fudbaler Jota ljetos je bio među prvim akvizicijama saudijskog Al Ittihada koji ga je doveo iz Celtica, ali ispostavilo se da je napravio ogromnu grešku tim transferom. Već mjesecima nije igrao i Al Ittihad pokušava da ga se riješi na sve načine, a čini se da će Jota konačno ugledati svjetlo na kraju tunela.

Nakon veoma dobrih nastupa u dresu Celtica ovaj 24-godišnji ofanzivac odlučio je ljetos da napusti Škotsku i karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji jer je dobio ponudu Al Ittihada koju jednostavno nije mogao odbiti.

Jota je plaćen čak 30 miliona eura i predstavljen je u novom klubu zajedno s Karimom Benzenom i N'Goloom Kanteom, te se činilo da će biti veliko pojačanje, ali na kraju se za Portugalca sve pretvorilo u noćnu moru.

On je od dolaska iz Celtica odigrao tek osam mečeva za Al Ittihad, a posljednji nastup u prvenstvu imao je još 1. septembra. Totalno je izbačen iz sastava za mečeva u saudijskom prvenstvu što mu je bio jasan znak da nešto ne štima.

Joti je ponuđen i raskid ugovora uz obeštećenje što je on odbio iz inata zbog svega što mu je klub priredio u svega nekoliko mjeseci.

Oglasi

Međutim, nakon svega što je prošao čini se da bi Jota konačno mogao da završi s noćnom morom u kojoj se našao dolaskom u Saudijsku Arabiju i da pronađe izlaz iz veoma teške situaciji.

Naime, engleski mediji pišu da bi Jota mogao karijeru nastaviti čak u Premiershipu jer je interes za ovog krilnog napadača pokazao Tottenham koji ga želi dovesti u januarskom prelaznom roku.

Stiže kao zamjena za Ivana Perišića i Manora Solomona

Jota se našao na meti Tottenhama nakon što su se povrijedili Ivan Perišić i Manor Solomon, a njega je čelnicima kluba preporučio trener Ange Postecoglou s kojim je Jota već uspješno sarađivao u Celticu.

Oni su zajedno sarađivali dvije sezone u škotskom klubu, a Portugalac je u tom periodu zabio čak 28 golova i dodao 26 asistencija. Trener Tottenhama vjeruje da bi Jota bio dobro pojačanje i sigurno je da Tottenham neće mnogo koštati zbog njegovog statusa u Al Ittihadu.

Postoji mogućnost da ovaj 24-godišnjak dođe bez obeštećenja i da dobije raskid ugovora, te da nakon toga potpiše za Tottenham.

Inače, Jota je ponuka u Benfici, a u karijeri je pored Celtica i Al Ittihada nastupao i u dresu španskog Valladolida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi