Zakuhali Srbin i Albanac, a onda je uletio Marko Livaja

Kapiten je pokazao zube prema igraču Istre

Zakuhali Srbin i Albanac, a onda je uletio Marko Livaja

Samir Mlaćo

Hajduk je na krilima sjajnih navijača nadigrao Istru 1961 2:0, te se vratio na lidersku poziciju.

Meč u Puli donio je dosta uzbuđenja na terenu, bilo je vatreno u više navrata u duelima nogoemtaša oba tima, a na kraju su haos napravili gostujući navijači.

Sukobili su se sa redarima i nekoliko navijača je uhapšeno. Igrači Hajduka tada su došli pred svoje navijače, a nisu ni slutili da će nastati neredi, te da će morati reagovati i specijalna policija.

Na terenu smo posebno zanimljiv detalj vidjeli srbijanski internacionalac Mladen Devetak i Albanac Emir Sahiti.

Devetak se nije mogao smiriti, ali ni Sahiti mu nije ostao dužan, a sve je pratio kapiten Hajduka Marko Livaja. Nije Livaja dozvolio Srbinu da i dalje prijeti Sahitiju, te se i sam upetljao.

Kako se vidi na snimku, odgurnuo je Srbina i jasno mu pokazao da neće dozvoliti da udara i prijeti njegovom saigraču. Livaja se ponio kapitenski i navijači Hajduka su mu čestitali na ovom potezu, te jasno kazali da kao kapiten i treba da brani mlađe saigrače.

Oglasi

Livaja je idol navijača Hajduka i sada ih je još više osvojio ovim potezom. Ovako je to izgledalo na terenu.

Kada je sam navijača i redara u pitanju, vidljivo je da su pojedini gostujući navijači željeli dresove od nogometaša,te su se spustili na teren.

Redari to nisu dozvolili, a veći broj ih krenuo prema njima. Nastao je pravi haos, sijevali su udarci, te su to zaista bile ružne scene. Pokvarilo je to malo i slavlje igrača Hajduka koji su željeli pjevajući napustiti teren, a nikako braneći svoje navijače po terenu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Hajduk je lider u HNL-u, te ima 36 osvojenih bodova, a Rijeka je na 31. Dinamo ima 27, te dvije utakmice manje i jasno je da će se do kraja voditi velika bitka za prvaka. Splićani su u sjajnoj formi, upisali su petu pobjedu u nizu i navijači sa pravom se nadaju da će i završiti na liderskoj poziciji.

Titula je san svakog navijača Hajduka i svi se nadaju da će doći u Split. Bila bi to nezapamćena fešta i slavlje o kojem se sigurno pričalo mjesecima. Dinamo se ipak ne predaje, a u mnogima utakmicama ove sezone Zagrebčani su slavili pred sami kraj. Tako je bilo i za vikend kada je Osijek pao u posljednjoj minuti pa je Sergej Jakirović i dalje  'živ' na klupi Modrih.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1701103965
samo pitanje za ovog lika koji je pustio ovaj tekst na nazovi ozbiljnom portalu.koji ti cilj strucnjak?ako imalo normalna osoba pogleda video,skontace da su to dvije razlicite situacije.A ti se dobro informisi na koga je Livaja nasrnuo
1 0
AlphaStrong
Ma gdje god se pojave, kuhaju. Trash
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti