Mujkić u duelu sa jednim fudbalerom Tomislava

Da li će doći do transfera?

Mujkić na meti Sarajeva, Sloboda odredila cijenu · Saznajemo

Adnan Beganović

Nermin Mujkić je početkom sezone stigao u FK Sloboda. Nametnuo se odmah i pružao je sjajne partije tokom prvog dijela sezone, pa ne čudi što ga u svojim redovima želi vidjeti nekoliko bh. klubova, među kojima je i FK Sarajevo. No, ugovorom je vezan za Slobodu, pa se i tuzlanski tim pita za mnogo toga.

Iako prvi dio sezone još uvijek nije završen u FK Sarajevo po pitanju rostera za drugi dio ne sjede skrštenih ruku, odnosno već sada pokušavaju dogovoriti pojačanja.

Naime, kako SportSport.ba nezvanično saznaje na meti trenutno trećeplasiranog tima Premijer lige Bosne i Hercegovine nalazi se mladi defanzivac Slobode Nermin Mujkić.

Neslužbene informacije do kojih smo došli govore da su iz FK Sarajevo kontaktirali Slobodu s obzirom da je Mujkić ugovorom vezan za lidera Prve lige Federacije.

Također neslužbeno saznajemo da je Sloboda odredila cijenju za mladog reprezentativca ispod koje u tuzlanskom klubu ne razmišljaju o prodaju, a ona iznosi 200.000 eura.

Mujkić je odigrao 14 utakmica za Slobodu, a debitovao je i za mladu reprezentaciju

Za naše uslove se radi o ogromnoj cifri, no s obzirom da je Mujkić u kratkom vremenskom periodu pokazao svoj kvalitet, te da je partijama u federalnom ligašu zaslužio poziv u mladu reprezentaciju za koju je debitovao protiv Kipra, ne čudi što u Slobodi razmišljaju na taj način.

Mujkić je dijete FK Sarajevo

Inače, Mujkić je u Slobodu stigao početkom ove sezone iz juniorskog tima hrvatskog superligaša Istre i za kratko vrijeme se nametnuo šefu struke Zlatanu Naliću.

Odigrao je u prvom dijelu sezone 14 prvenstvenih utakmica u dresu Slobode. Propustio je samo posljednji ligađški meč zbog reprezentativnih obaveza.

Zanimlljivo je i to da je svoje prve fudbalske korake napravio upravo u Sarajevu gdje je svojevremeno nastupao za kadetskim tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sredinom 2020. godine otišao je u omladinski pogon zagrebačkog Dinama, da bi pola godine kasnije preselio u Istru i odlazak u ovaj klub se pokazao kao pravi potez u njegovoj karijeri.

Standardno je igrao za kadete i juniore Istre, da bi ovog ljeta stigao u Slobodu. Mujkić je igrao za sve omladinske selekcije naše zemlje, pionirsku, kadetsku i juniorsku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.