Kome je dosuđeno najviše penala u Premijer ligi, a kome još uvijek nijedan
Bilbija (Zrinjski) je savladao Vasilja (GOŠK) s bijele tačke

Okom statistike

Kome je dosuđeno najviše penala u Premijer ligi, a kome još uvijek nijedan

Adnan Beganović

U dosadašnjem dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine dosuđeno je 17 penala. Za tri kluba su dosuđena tri penala, a tri kluba u dosadašnjem dijelu još nisu "gađali" s bijele tačke.

Prvi dio Premijer lige Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu. Iza nas je 15 kola, do kraja jesenjeg dijela šampionata ostala su još tri, a ko će na zimsku pauzu sa liderske pozicije još uvijek nije jasno.

Na čelu tabele se nalazi banjolučki Borac sa 36 osvojenih bodova i na dobrom je putu Velikan iz Platnove da prvi dio sezone okonča kao lider. Četiri boda manje ima Zrinjski, šest Sarajevo, a kako je kraj jesenjg dijela veoma blizu, mogu se analizirati i neki statistički podaci.

Ovaj put osvrnut ćemo se na jedanaesterce. U dosadašnjih 15 kola, odnosno 89 utakmica (Tuzla City i Široki nisu odigrali meč 14. kola) dosuđeno je 17 jedanaesteraca od kojih je 12 pretvoreno u pogodak.

Najviše penala dosuđeno je u korist Veleža, Zrinjskog i Širokog Brijega - po tri, dok su po dva penala dosuđena za GOŠK i Sarajevo. Po jedan penal dosuđen je za Borac, Slogu Merdian, Željezničar i Posušje, dok za Igman, Tuzla City i Zvijezdu 09 nije dosuđen nijedan jedanaesterac.

Oglasi

Zanimljivo je da Rođeni od tri dosuđena jedanaesterca nijedan nisu pretvorili u pogodak. Napadač Veleža Nermin Haskić nije iskoristio dva jedanaesterca i to protiv Posušja i GOŠK-a, dok Adnan Džafić nije realizirao onaj dosuđen u duelu sa Slogom Merdian.

Osim dvojice pomenutih fudbalera Veleža sa bijele tačke nije bio precizan napadač Borca, Milan Makarić i to u duelu sa Slogom Merdian, te napadač GOŠK-a Filip Mihaljević u duelu sa Širokim Brijegom.

Nemanja Bilbija je iskoristio sva tri penala dosuđena za Zrinjski i to u dva navrata protiv GOŠK-a, te protiv Tuzla Cityja. Stephen Chinedu, napadač Širokog Brijega, bio je precizan sa 11 metara u duelima sa Igmanom i Posušjem, dok je Marijan Ćavar iskoristio jedanaesterac za Široki Brijeg u duelu sa GOŠK-om.

Napadač Veleža Nermin Haskić je šutirao dva puta sa 11 metara i nije nijednom pogodio mrežu

Oba penala dosuđena u njihovu korist iskoristili su fudbaleri Sarajeva. Oliveira je bio precizan s bijele tačke u duelu sa Zrinjskim, dok je Almedin Ziljkić pogodio u duelu sa Posušjem.

Dino Skorup je iskoristio penal dosuđen za GOŠK u duelu sa Igmanom, dok su Dejan Vidić (Sloga Merdian), Nedim Mekić (Željezničar), te Gabrijel Boban (Posušje) bili sigurni s bijele tačke u duelima sa Željezničarem, Tuzla Cityjem i Slogom Merdian.

S druge strane najviše penala dosuđeno je protiv GOŠK-a iz Gabele - četiri. Po tri su dosuđena protiv Posušja i Sloge Merdian, a po dva protiv Igmana i Tuzla Cityja. Fudbaleri Željezničara, Zrinjskog i Širokog Brijega skrivili su po jedan penal.

  1. Klub Dosuđeni penali Iskorišteni penali
    FK Velež 3 0
    NK Široki Brijeg 3 3
    HŠK Zrinjski 3 3
    NK GOŠK 2 1
    FK Sarajevo 2 2
    FK Borac 1 0
    FK Sloga Merdian 1 1
    FK Željezničar 1 1
    HŠK Posušje 1 1
Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1678835250
Hrvatski klubovi ispastaju zbog Beusa koji dopusta ovo sve kurvi iz vrapicica, ovo sve radi Beus zajedno sa Pikom Cemalovicem kojeg se boji !!
1 3
user1676312914
Hahahahahaha, vidi Kabirijevog uzepeovca što se jede od prskanja od neki dan. Je li bilo postrojavanje?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi