Sarajevo ponosno predstavilo još jednog talentovanog igrača
Foto: FK Sarajevo

Kapetanović potpisao

Sarajevo ponosno predstavilo još jednog talentovanog igrača · Zvanično

Edmir Škorić

Mladi bosanskohercegovački nogometaš Tarik Kapetanović potpisao je ugovor sa FK Sarajevo.

Mladi lijevi bek Tuzlaka bio je na meti Sarajeva, a na kraju su uspješno završeni pregovori sa Slobodom, pa je igrač dobio priliku da umjesto u dresu prvoligaša, naredne sezone igra u dresu premijerligaša.

Kapetanović je sa Slobodom imao ugovor do ljeta 2024. godine i Bordo tim je bio primoran da plati određenu cifru na osnovu obeštećenja.

Kapetanović je jedan od najperspektivnijih igrača u našoj zemlji, pa i ne čudi što je Sarajevo bilo spremno platiti odštetu samo da ga dovede na Koševo.

Iako ima tek 20 godina Kapetanović je u prvoj ekipi Slobode već upisao 47 nastupa, te je postigao jedan pogodak i dodao jednu asistenciju.

Oglasi

Također, prošao je sve omladinske kategorije reprezentacije BiH, a trenutno je član naše mlade selekcije za koju je upisao četiri nastupa.

FK Sarajevo i Kapetanović potpisali su ugovor do ljeta 2027. godine.

Prije Kapetanovića, ovog ljeta je Sarajevo već dovelo Amara Beganovića, Lovru Rogića, Adalberta Penarandu, Elvira Durakovića, Vinka Soldu, Samira Zeljkovića, Kevina Viverosa...

S druge strane bilo je i dosta odlazaka, pa su klub napustili Adnan Džafić, Belmin Dizdarević, Ilija Martinović, Nebojša Tomašević, Tarik Ramić, Armin Imamović, Frane Čirjak, Kenan Dervišagić, Irfan Ramić, Giorgio Guliashvili, Avdija Vršajević...

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Bordo tim je loše otvorio sezonu, pošto je u Evropi ispao već u prvom pretkolu Konferencijske lige od Torpeda, a zatim je u 1. kolu Premijer lige izgubio neočekivano kod kuće od Sloge Meridian. To je dovelo do brojnih smjena, pa je Mirzu Varešanovića na trenerskoj klupi naslijedio Simon Rožman, dok je proslavljeni bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić postao novi sportski direktor tima sa Koševa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ajax11
Sad ce ga pozajmiti Igmanu
1 0
Dragon
Tare cestitam dosao si u veliki kllub.Majstore samo naprijed i pokazi se u Sarajevu ko sto si u Slobodi igrao.A ovaj nekakav iz Igamana doveden Durakovic moze zajedno sa Radovicem na klupu da grije.Vjerujem da ces se nadmenuti sefu jer si jedan od najboljih bekova lige.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti