Derbi se igra na Areni Rođeni

Velež i Sarajevo igraju u petak, poznato ko će dijeliti pravdu

Adnan Beganović

Derbi susret 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u petak u Mostaru igraju Velež i Sarajevo. Dragan Petrović če biti glavni sudija ovog meča, saznaje SportSport.ba.

Prvi dio premijerligaške sezone ulazi u samu završnicu, a od petka do ponedjeljka se igraju susreti 16. kola.

Očekuju nas nova uzbuđenja, a derbi kola će biti odigran u Mostaru na Areni Rođeni gdje će snage odmjeriti ćetvrtoplasirani Velež i trećeplasirano Sarajevo.

Sarajevo bi eventualnom pobjedom ostalo u borbi za sami vrh, dok bi Rođeni u slučaju trijumfa se učvrtili na 4. mjestu koje najvjerovatnije znači izlazak na evropsku scenu i prišli bi Sarajevu na samo bod zasotatka.

Pred Petrovićem je težak zadatak

Dakle, važan je to meč za obje ekipe, koje se bore za sami vrh tabele, a kako SportSport.ba neslužbeno saznaje, glavni sudija ovog susreta će biti Dragan Petrović iz Banja Luke.

U subotu i nedjelju po dva meča, u ponedjeljak jedan

Dan nakon derbija kola snage će odmjeriti Tuzla City i Željezničar, te Sloga Merdian i Borac, dok u nedjelju se sastaju Posušje i Igman, te GOŠK i Široki Brijeg.

Kolo svojim susretom koji je na rasporedu u ponedjeljak zatavoraju Zvijezda 09 i Zrinjski.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Nakon ovog kola do pauze će biti odigrana još dva. U 17. će sse sastati Široki - Brijeg - Zrinjski, Sarajevo - GOŠK, Željezničar - Velež, Igman - Tuzla City, Sloga Merdian - Posušje, te Zvijezda 09 - Borac.

Posljednje 18 kolo prvog dijela sezone igra se 16. decembra, a sastaju se GOŠK - Željezničar, Posušje - Borac, Zvijezda 09 - Široki Brijeg, Zrinjski - Sarajevo, Velež - Igman, te Tuzla City - Sloga Merdian.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.