Hoće li Šahinović stopama Kovačevića i Dizdarevića? Sve je izvjesnije, no posao još nije završen

Želi ga nekoliko evropskih klubova

Hoće li Šahinović stopama Kovačevića i Dizdarevića? Sve je izvjesnije, no posao još nije završen

Adnan Beganović, foto: Dino Kurbegović

Golman mlade reprezentacije naše zemlje, Muhamed Šahinović, mogao bi u zimskom prelaznom roku napustiti Sarajevo. Za njegovim uslugama je zainteresirano nekoliko evropskih klubova, no posao oko prodaje još uvijek nije završen, što ne znači da neće biti.

FK Sarajevo je u ljeto 2021. godine poljskom Rakowu prodao Vladana Kovačevića, a dvije godinu kasnije Belmina Dizdarevića u francuski Montepllier.

Dva izlazna golmanska transfera u dvije godine u kojima je klub zaradio za naše uslove popriličnu sumu novaca nisu zabilježena u Bosni i Hercegovini, no sve je izvjesnije da se na tome neće stati.

Naime, u posljednje vrijeme sve više se špekuliše i o prodaji mladog reprezentativca Muhameda Šahinovića u zimskom prelaznom roku koji počinje u januaru naredne godine.

Nekoliko je evropskih klubova koji su pokazali interes za mladog golmana Sarajeva, no kako SportSport.ba saznaje, posao oko njegove prodaje nije završenm što ne znači da "danas-sutra" neće biti.

Oglasi

"Opcija vezanih za njegovu prodaju ima, ali nije defitnivno da će se to u januaru završiti", izvor blizak klubu iz Titove 38/b je potvrdio za SportSport.ba.

U svakom slučaju, u Sarajevu su u posljednje vrijeme znali istrpiti mlade golmane, pa tako i Šahinovića, što im je donijelo lijepu svotu novaca, a ukoliko se završi posao oko prodaje mladog bh. reprezentativca, Sarajevo će krenuti u potragu za novim golmanom.

Za Sarajevo je prvi prvenstveni susret branio sa nepunih 18 godina

Šahinović je za prvi tim Sarajeva debitovao 13. oktobora u Kupu Bosne i Hercegovine u pobjedi nad Radničkim iz Lukavca rezultatom 4:0.

Prvi premijerligaški nastup upisao je 17. septembra 2021 godine sa nepunih 18 godina, a dosad je za Sarajevo skupio ukupno 34 nastupa na kojima je primio 39 pogodaka i 11 puta je svoju mrežu sačuvao netaknutom.

[related_text_one]https://sportsport.ba/fudbal/vladan-kovacevic-fk-sarajevo-transfer-rakow-poljska/401782;[/related_text_one]

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ovoj sezoni branio je na 13 mečeva. Primio je isto toliko pogodaka, a pet puta je uspio sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Nastupao je za sve omladinske selekcije naše zemlje, a za mladu reprezentaciju je dosad skupio devet nastupa.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mehinaldo
E hoce se usreciti uzeo je sarajevu u dvije godine 30 bodova svojim kiksevima
0 2
user1676370670
Hahahahahah...Ovaj momak je do sad 10 puta kiksao i uzeo sarajevu bodove...On je kopija Muftica iz Zelje.Ne zna se ko je veca budala.Brane dvije tekme i onda te trecu prodaju,ii tako u krug...Dabogda on u realu branio,ali sta ce kome takvi golmani.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi