Određeni termini utakmica 16. kola Premijer lige: Derbi u petak, posljednji meč u ponedjeljak

Biće sigurno uzbudljivo

Određeni termini utakmica 16. kola Premijer lige: Derbi u petak, posljednji meč u ponedjeljak

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Susreti 16. kola Premijer lige naše zemlje igraju se četiri dana, što je sada i zvanično potvrdio Nogometni savez naše zemlje.

Kolo će svakako obilježiti derbi Veleža i Sarajeva, a upravo ova dva tima otvaraju 16. kolo duelom u petak u Mostaru. Meč počinje u 18 sati.

U subotu su na programu dva meča.

Od 13:30 sati Tuzla City dočekuje Željezničar na Tušnju, dok od 16 sati u Modriči igraju Sloga Doboj i Borac.

Dan kasnije, tačnije u nedjelju, na programu su dueli Posušja i Igmana, te GOŠK-a i Širokog Brijega. Duel u Posušju počinje od 13 sati, dok se u Gabeli igra od 19:45, po hladnom vremenu i vjerovatno zamrznutom terenu, te će opet biti kritika na račun odgovornih iz NS BiH.

Oglasi

Podsjetimo, trener Veleža Dean Klafurić je nakon meča Širokog Brijega i njegovog Veleža se zapitao zašto je meč počeo u 19:45, a npr. isti dan Željezničar i Posušje igraju od 13 sati.

Odgovor naravno nije dobio, niti će dobiti, a sa pravom se može reći da su vrlo često termini utakmica u našoj ligi blago rečeno 'čudni', pa ne čudi ni rekordno mala posjeta u prošlom kolu.

U ponedjeljak se igra jedan meč i to u Ugljeviku. FK Zvijezda 09 će ugostiti Zrinjski, a razlog što se igra ovaj meč tek prvog dana nove sedmice jeste nastup Plemića u Evropi, odnosno gostovanje Az Alkmaaru u Nizozemskoj u četvrtak.

Kartoni najveći problem za FK Sloga Doboj

Kada su suspenzija zbog kartona u pitanju, u kadru neće biti petorice nogometaša.

U najvećem problemu je Sloga Doboj koja dočekuje FK Borac, a biće lišena usluga Tonija Jovića i Siniše Dujakovića. Radi se o veoma bitnom dvojcu za Dobojlije, pa će Vlado Jagodić biti na mukama.

Sarajevo u goste Veležu putuje bez Muharema Trake, ali to neće biti veći problem, jer Trako ionako nije prva opcija Simona Rožmana u posljednjoj liniji svog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg će nove bodove tražiti kod GOŠK-a u Gabeli, a neće im moći pomoći Tvrtko Buljan. Posušje nakon remija protiv Željezničara jučer na Grbavici dočekuje Igmana iz Konjica. Treći žuti karton na Grbavici je jučer dobio Andro Babić.

Na klupi Igmana iz Konjica neće biti sportskog direktora Zajka Zebe, koji se u zapisniku vodi kao pomoćni trener. Zeba je žestoko negodovao zbog suđenja Mirze Kazlagića u duelu protiv Borca u subotu, a problematični sudija iz Cazina pokazao mu je direktan crveni karton.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velaMo
HA HA Sloga u problemima ,još sad kad viroza napadne al srećom ima juniora koliko god hoćeš
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi