Posljednji trening pred meč u Alkmaaru

Plemići spremni za novi veliki rezultat u Evropi

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

HŠK Zrinjski sutra na AFAS stadionu u Alkmaaru igra meč 5. kola Konferencijske lige protiv AZ-a. Plemići su večeras obavili i posljednji trening pred ovaj duel.

HŠK Zrinjski evropsku avanturu nastavlja sutra u Alkmaaru. Plemići su gosti nizozemskoj ekipi AZ-a protiv kojeg su ispisali historiju fudbala u Bosni i Hercegovinu.

Posljednji trening pred utakmicu na perfektnom terenu AFAS stadiona izabranici Marija Ivankovića odradili su večeras i apsolutno su svi uvjereni u novi pozitivan rezultat.

AZ je ostao u dobrom sjećanju ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini i navijačima Zrinjskog. Mostarski tim je u meču za pamćenje 21. septembra slavio preokretom od 4:3.

Svi su itekako optimistični da bi i sutra mogli doći do novih bodova. Ivanković je najavio ofanzivnu igru.

"Nemamo šta izgubiti, možemo samo dobiti. Igrat ćemo za gol više, pokušat ćemo ugroziti protivnika i nadam se da ćemo uspjeti", rekao je Ivanković pred sutrašnji meč.

Ivanković ne može računati na Slobodana Jakovljevića, Hrvoja Barišića i Marija Tičinovića.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Duel AZ-a i Zrinjskog igra se na AFAS stadionu od 18:45 sati. Glavni sudija je Oleksii Derevinskyi, a pomoćnici su Semen Shlonchak i Andrii Skrypka.

Nakon četiri odigrane utakmice Zrinjski i AZ Alkmaar su osvojili po tri boda. Ispred su Legia Varšava i Aston Villa s po devet bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.