Poruka za navijače Zrinjskog na trgu gdje će se okupiti pred večerašnji meč protiv AZ Alkmaara

Sve im je osigurano

Displej na ulici i poruka za navijače Zrinjskog, iz Alkmaara stižu scene koje nismo navikli gledati

Endin Čaušević

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog večeras igraju u gostima protiv AZ Alkmaara utakmicu petog kola grupne faze Konferencijske lige. Prvak Bosne i Hercegovine i večeras će imati podršku svojih navijača, a organizatori su se maksimalno pobrinuli da oni budu dočekani na najbolji način što na ovim prostorima baš i nismo navikli gledati.

Zrinjski je u prvom meču ovih ekipa u Mostaru nakon nestvarnog preokreta slavio sa 4:3 i sigurno je da će bh. tim i večeras u Alkmaaru dati maksimum da ostvari što bolji razultat.

I AZ poput Plemića ima jednu pobjedu u prethodne četiri utakmice i tri poraza, te je jasno da se od nizozemskog kluba dosta više očekivalo.

Večerašnja utakmica na AFAS stadionu igra se od 18:45 sati, te je poznato da će i Zrinjski imati podršku svojih navijača. Ultrasi su otišli i put Nizozemske da podrže svoj klub, a u Alkmaaru su spremni za dolazak navijača Zrinjskog.

Ekipa portala SportSport.ba koja se nalazi u Alkmaaru zabilježila je scene koje na ovim prostorima baš i nismo navikli gledati kada su navijači u pitanju.

Naime, navijači Zrinjskog će se okupiti danas na Trgu Paardenmarkt i organizatori su se pobrinuli da se oni osjećaju dobrodošlo. Okupljanje je zakazano od 15 do 17 sati, te će na pomenutom trgu navijače mostarskog kluba dočekati i fan zona.

   Organizatori su osigurali sve navijačima Zrinjskog, napravljena je i fan zona. Foto: SportSport.ba

Organizatori su se itekako potrudili oko svega, a ono što je najugodnije iznenađenje jeste da je tu i poruka za navijače Zrinjskog što je svakako za svaku pohvalu.

"Dobrodošli Zrinjski Mostar fans", piše na displeju koji se nalazi na Trgu Paardenmarkt. Osiguran je i prostor, odnosno fan zona u kojoj će boraviti navijači Zrinjskog sve do polaska na meč.

   Trg Paardenmarkt u Alkmaaru na kojem će se okupiti danas navijači HŠK Zrinjski. Foto: SportSport.ba

Također, stadion AZ-a je od pomenutog trga udaljen nekih 45 minuta hoda, no navijači Zrinjskog će imati organizovan prevoz autobusima prema stadionu AFAS.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prevoz je zakazan od 16:45 sati, a svi oni koji budu došli privatnim automobilima će imati osiguran parking na stadionu koji će biti otvoren dva sata prije utakmice. Također, prevoz navijačima Zrinjskog osiguran je i nakon meča autobuisima do glavne željezničke stanice.

Domaći su se potrudili maksimalno da osiguraju sve uslove za navijače bh. prvaka što je zaista za svaku pohvalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.