Plemići spremni za novi veliki rezultat u Evropi

Posljednji trening pred meč u Alkmaaru

Plemići spremni za novi veliki rezultat u Evropi

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

HŠK Zrinjski sutra na AFAS stadionu u Alkmaaru igra meč 5. kola Konferencijske lige protiv AZ-a. Plemići su večeras obavili i posljednji trening pred ovaj duel.

HŠK Zrinjski evropsku avanturu nastavlja sutra u Alkmaaru. Plemići su gosti nizozemskoj ekipi AZ-a protiv kojeg su ispisali historiju fudbala u Bosni i Hercegovinu.

Posljednji trening pred utakmicu na perfektnom terenu AFAS stadiona izabranici Marija Ivankovića odradili su večeras i apsolutno su svi uvjereni u novi pozitivan rezultat.

AZ je ostao u dobrom sjećanju ljubiteljima fudbala u Bosni i Hercegovini i navijačima Zrinjskog. Mostarski tim je u meču za pamćenje 21. septembra slavio preokretom od 4:3.

Svi su itekako optimistični da bi i sutra mogli doći do novih bodova. Ivanković je najavio ofanzivnu igru.

"Nemamo šta izgubiti, možemo samo dobiti. Igrat ćemo za gol više, pokušat ćemo ugroziti protivnika i nadam se da ćemo uspjeti", rekao je Ivanković pred sutrašnji meč.

Ivanković ne može računati na Slobodana Jakovljevića, Hrvoja Barišića i Marija Tičinovića.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Duel AZ-a i Zrinjskog igra se na AFAS stadionu od 18:45 sati. Glavni sudija je Oleksii Derevinskyi, a pomoćnici su Semen Shlonchak i Andrii Skrypka.

Nakon četiri odigrane utakmice Zrinjski i AZ Alkmaar su osvojili po tri boda. Ispred su Legia Varšava i Aston Villa s po devet bodova.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Kojeg velikana ova država ima!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi