FOTO: T. Hebib

Komentar trenera Željezničara nakon debakla u Tuzli

Al-Tuwaijri: Napravit će se veliki rezovi u ekipi

Haris Zilić

Željezničar je odigrao još jedan katastrofalan meč danas i u 16. kolu Prmeijer lige Bosne i Hercegovine poraženi su od FK Tuzla City rezultatom 3:0.

Katastrofalna utakmica za Plave, a rezultat je mogao biti još ubjeldjiviji da na golu nije bio Muftić koji u nekoliko situacija zaustavljaju zicere fudbalerima tuzlanskog tima.

Ovo je bila i prva utakmica na klupi za novog trenera Željezničara Abdulhakeema Al-Tuwaijria kou neče pamtiti po dobrom.

Nakon katastrofe na Tušnju trener tima sa Grbavice je dao svoje viđenje.

"Nalazimo se u teškoj situaciji za koju smo odgovorni svi zajedno, ja kao šef stručnog štaba, ali i ekipa. Nema opravdanja ni za koga", rekao trener iz Saudijske Arabije i dodao:

"Izvinjavamo se našim navijačima zbog načina na koji smo igrali danas."

Al-Tuwajiri je najavio aktivno zimu i dosta rezova na Grbavici.

"Trebamo se svi suočiti sa realnošću, i čekati pauzu kada će se napraviti veliki rezovi u ekipi", kazao je Al-Tuwaijri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Narednu utakmicu Željezničar igra u petak 8. decembra protiv Veleža. Susret na Grbavici počinje u 18:00 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.