Rasprodaja ugleda: Arap se ne snalazi na klupi Željezničara, bliže su opasnoj zoni nego Evropi
Već nakon četiri minute City je imao prednost od 2:0, a Željezničar je tako upisao novi gostujući poraz.

Tuzla City deklasirao Željezničar

Rasprodaja ugleda: Arap se ne snalazi na klupi Željezničara, bliže su opasnoj zoni nego Evropi

Eldar Ganibegović, foto: Emir Dindić

U okviru 16. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine danas su se na Tušnju sastali Tuzla City i Željezničar. Domaći tim slavio je pobjedu rezultatom 3:0.

Poveo je City već u 30. sekundi utakmice. Rustemović je vratio jednu loptu svojim stoperima, presjekao ju je Ajdin Nukić i pogodio za vodstvo svog tima.

Na isteku četvrte minute nova lopta u mreži Željezničara. Strijelac je ponovo bio Ajdin Nukić.

Mehanović je šutirao, Muftić je kratko odbio loptu na koju natrčava Nukić i postiže pogodak za nevjerovatnih 2:0 poslije samo četiri minute igre.

Već u 16. minuti nova šansa za City. Pantelić je bio u prilici da poveća na 3:0, no Selimović ga je u tome spriječio.

Oglasi

Kontra domaćina u 29. minuti, Mehanović je uposlio Pantelića koji šutira, ali Muftić uz pomoć stative brani.

Tri minute nakon toga, novi gol u mreži Željezničara. Nakon kornera Drina loše reaguje, Mehanović prima loptu i šutira, izblokiran je, a lopta dolazi do Bihorca koji dobrim udarcem šalje loptu pod prečku.

Drina je pogriješio i u 37. minuti, Pantelić iskosa izašao pred Muftića, koji dobro brani.

Do odlaska na odmor vidjeli smo još pokušaje Nikića i Čolića s jedne, te Mekića s druge strane, pa je ostalo 3:0.

Drugo poluvrijeme počelo je odlukom trenera Željezničara da stopera Selimovića prebaci u napad zajedno s Krpićem. Upravo je povremeni reprezentativac Luksemburga pokušao s nekih 25 metara u 49. minuti, no preko gola.

Oglasi

Dvije mintue nakon toga pokušao je s velike udaljenosti i Drljo, a Lolić na golu Cityja bio je na visini zadatka.

Pogodila je lopta u ruku Delimeđca nakon šuta Drlje u 54. minuti, no sudija meča je procijenio da nema dovoljno elemenata za bijelu tačku.

Nova šansa za City u 60. minuti. Pantelić je sjano glavom šutirao, ali brani to Muftić. Sjajna akcija i pet minuta kasnije, Hadžić izlazi pred Muftića, no brani golman gostiju, koji je Željezničar u ovoj utakmici spasio veće katastrofe.

Lolić je zatim zaustavio pokušaj Mekića nakon kojeg Al Jaber s nekoliko metara ne uspijeva pogoditi. Muftić je na drugoj strani zaustavio udarac rezerviste Ordagića.

Nova stopostotna prilika za domaće u 87. minuti. Garčević je sjajno prošao i šutirao, Muftić glavom brani.

Oglasi

Garčević je imao sjajnu šansu i u 94. minuti. Muftić je opet spasio Željezničar, a lopta se onda od prečke odbila u korner. Ostalo je 3:0. 

Vedad Muftić jedini je "krivac" što rezultat nije bio 5:0 ili više. Spasio je Plave s Grbavice sjajnim intervencijama. Foto: E. Dindić. 

Nakon ove utakmice Željezničar ostaje sedmi s 19 bodova. Tuzla City ostaje na 11. poziciji no sada ima samo dva boda manje od Igmana koji je prvi iznad crte, ukupno 13.

Za četiri dana Tuzla City će protiv Širokog Brijega igrati zaostali meč 14. kola, a onda će u narednom kolu u goste upravo kod Igmana. Željezničar u 17. kolu na Grbavici dočekuje Velež.

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 16. kolo:

Tuzla City - Željezničar 3:0 (Nukić 1', 4', Bihorac 33')

FK Tuzla City: Lolić, Nikić, Bihorac, Delimeđac, Nukić, Mehanović, Pantelić, Karjašević (K), Kobiljar, Sušić, Čolić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Krpić (K), Mekić, Allyson, Aljaber, Galić, Amoah, Rustemović, Ovčina, Galić, Selimović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

limvotemirvah
Malo mi je cak i zao Skretnicara. Ovaj Arap je lud 100%. Igrace ovako izrotirati moze samo budala. Stavlja frajer spica na stopera, veznjake na bekove, ne zna kud udara. Boze sacuvaj.
9 0
Samo_Realno
Arapa doveli za trenera, pa sta ocekivati?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti