Plemići se vraćaju premijerligaškim izazovima

I remi bi bio ravan senzaciji, ali Ivanković zna šta danas očekuje Zrinjski

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Nakon poprilično loše partije i poraza od Alkmaara proteklog četvrtka u Nizozemskoj (0:1), nogometaši Zrinjskog vraćaju se na premijerligaške izazove.

Rival će im danas biti ekipa Zvijezde 09 koja je jednom nogom u nižem rangu, ali Plemići su svjesni da se iznenađenja sve češće dešavaju u nogometu, te da moraju ulogu favorita opravdati na zelenom terenu.

Mario Ivanković, šef struke Zrinjskog, imao je zamjerke na pojedine igrače u Nizozemskoj, a i sada je bio otvoren.

"Imali smo malo problema po povratku iz Nizozemske, ali nadam se da smo se oporavili. Mislim da su igrači spremni i svjesni da moramo ići na tri boda i da nas to jedino zanima. Oni su posljednji na tabeli, ali žele da igraju i imaju par kvalitetnih igrača.

Kući ih niko nije dobio jednostavno i moramo imati maksimalan pristup", rekao je Ivanković.

Dotakao se i igračkog kadra.

"Problemi nas stalno udaraju po zadnjoj liniji, otpao je Senić, vraća se Memija... Ko bude sto posto spreman, taj će igrati, a ko ne taj ostaje u Mostaru".

Zvijezda 09 je podigla razinu, ali bodove teško osvajaju.

"Iznenada su ušli u Premijer ligu, u hodu su se pojačavali i teško je doći na maksimalni nivo. Igraju odlično, teže da igraju i nama to odgovara. Idemo se nadigravati, pa ko više pokaže neka slavi".

Tereni nisu u idealnom stanju.

"Očekujemo teži teren, vidjeli ste kako je bilo u Gabeli. Moramo se prilagoditi na sve uvjete, to je normalna stvar svih ovih godina. Imamo svoj cilj i težit ćemo da ga ostvarimo", dodao je Ivanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski trenutno ima 32 boda, te zaostaje sedam bodova za liderom FK Borac. Ukoliko slave, Plemići će se dodatno približiti i ostati u borbi za titulu za prvaka. Njihovi navijači sigurno vjeruju da će titula ponovo u Mostar, ali i Borac igra itekako dobro.

Zvijeda 09 ima tek pet bodova, u posljednjih pet utakmica osvojila je samo jedan bod, te je praktički bliže ispadanju, nego da ostane u borbi za opstanak. Za Tuzlom City zaostaje čak osam bodova, a Tuzlaci imaju i utakmicu manje. Pravdu na današnjem meču od 13 sati dijelit će Nihad Ljajić iz Sarajeva. Pomoćnici su mu Arnel Novalić (Doboj Istok) i Marijan Ćosić (Široki Brijeg). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.