Najsportskiji grad u BiH dobija dva moderna stadiona i dvoranu, ali jedan prizor posebno raduje

Teške mašine u punom pogonu

Najsportskiji grad u BiH dobija dva moderna stadiona i dvoranu, ali jedan prizor posebno raduje

Admin Čaušević

Infrastruktura je najveća kočnica za uspjeh sportista u BiH, međutim u najsportskijem gradu u našoj zemlji taj problem se polako, ali sigurno uklanja. Paralelno se izvode radovi na nekoliko mjesta. U narednom periodu će biti gotovi stadion, dvorana i bazen, a krenut će rekonstrukcija još jednog stadiona.

Ako se za neki grad u BiH može reći da je najsportskiji onda je to definitivno Mostar. Iz grada na Neretvi dolazi najuspješnija bh. sportašica, Lana Pudar. Zrinjski se pobrinuo da prvi donese grupnu fazu UEFA-inog takmičenja u našu zemlju, dok je i Velež već godinama u vrhu bh. fudbala.

Također Mostar SG slovi za najogranizovaniji futsal kolektiv, ŽFK Emina je također uspješna u ženskoj Premijer ligi, dok se u najvećim rangovima još takmičenje košarkašice i rukometašice Zrinjskog te odbojkašice kluba SOK Mostar.

Svi oni će kroz neko vrijeme imati mnogo bolje uslove za rad, a sa druge strane i sami gledatelji će s guštom dolaziti na događaje zbog modernizovanja tri sportska objekta.

Stadion Veleža će dobiti novu modernu tribinu poslije čega će ispunjavati uslove za evropske mečeve

Možda i najznačaniji projekat predstavlja izgradnja nove dvorane. Tribine su "nikle" iz zemlje, te se očekuje da kostur građevine bude gotov to mjeseca juna kao što je i planirano.

Na proljeće će početi postavljanje krovne konstrukcije te bi ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti dvorana trebala biti spreman za korištenje od naredne takmičarske godine.

Oglasi

Radovi su intenzivirani i na stadionu FK Velež. U četvrtak je počelo sa postavljanjem temelja na novu tribinu koja će Arenu Rođeni nakon izgradnje učiniti jednim od najljepših stadiona u BiH.

Radovi bi trebali biti gotovi na proljeće, odnosno cijeli proces izgradnje će trajati šest mjeseci. S novom modernom tribinom koja uključuje brojne popratne sadržaje mostarski crveni će dobiti stadion kategorije 4 te će moći igrati evropske utakmice kao domaćini.

Prebacivanje loptice

Posljednjih sedmica intenzivirani su i radovi na izgradnji Olimpijskog bazena, konačno je sve pokrenuto sa mrtve tačke i mostarski plivači s nestrpljenjem čekaju da sve bude gotove.

Teške mašine su upaljenje, počelo je sa kopanjem rupa pa ostaje da se vidi da li će prvi dio radova biti gotov za 18 mjeseci kako je i planirano.

Na licu mjesta smo zatekli predstavnike izvođača radova, a oni su nas prebacili na Gradsku upravu, dok su sa druge strane iz Gradske uprave poručili kako trebamo kontaktirati upravo izvođača. Rekli bismo prebacivanje loptice sa jedne na drugu stranu tipično za bh. područje.

Radovi na izgadnji Olimpijskog bazena mogu posebno da raduju

Inače, uskoro će početi i radovi na stadionu Pod Bijelim brijegom. Zrinjski je već izdao konkurs sa uklanjanje istočne tribine i cijeli proces bi takošer trebao biti gotov do proljeća kada se očekuje početka izgradnje nove tribine.

Iako izgradnja i sve vezano za istu obično traje duže nego od očekivanog grad Mostar definitivno može biti smjernica i drugim gradovima u BiH za poboljšanje sportske infrastrukture.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeničkidokosti
Bravo Rođeni, bravo bravo bravo. Super će vam biti stadion.
5 0
SonPen1946
Kakve veze imaju vrapcici sa Mostarom?
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi