"Zrinjski nas nije iznenadio, poraz u Mostaru je bio samo naša odgovornost i ništa više"
Trener AZ Alkmaara ističe da ih Zrinjski nije iznenadio, te smatra da je i u prvom poluvremenu trebao biti penal za njegov tim.

Trener AZ Alkmaara

"Zrinjski nas nije iznenadio, poraz u Mostaru je bio samo naša odgovornost i ništa više"

E. Ganibegović

Na press konferenciji poslije utakmice AZ Alkmaar - Zrinjski medijima se obratio i trener domaće ekipe, Pascal Jansen.

U okviru 5. kola Konferencijske lige, AZ Alkmaar je rezultatom 1:0 večeras bio bolji od Zrinjskog. Jedini gol postigao je s 11 metara.

Imao je nizozemski tim preko 20 kornera, dok Zrinjski nije uputio nijedan šut u okvir gola. Jasno je da je domaći tim zasluženo stigao do pobjede.

Na press konferenciji poslije utakmice je Pascal Jansen, trener AZ-a, istakao da ga Zrinjski nije iznenadio. Rekao je da je poraz u Mostaru bio samo njihova odgovornost. 

Zanimalo nas je da li je Zrinjski, koji je viđen kao autsajder u ovoj grupi, iznenadio AZ prvo trijumfom u Mostaru, a onda i večeras. 

Oglasi

"Ne, ne sasvim. Mogu razumjeti zašto je vaš tim igrao vrlo dobro, ali s obzirom na to da je prva utakmica trebala biti završena nakon prvog poluvremena kada smo vodili 3:0. Naša je odgovornost što se Zrinjski vratio. Naravno, oni imaju svoje kvalitete", rekao je trener AZ-a, pa dodao:

"Danas su igrali vrlo dobro jer je odbrana bila dobra. Pokušavali su braniti prostor što je više moguće, no, znate, kada osjećate pritisak cijelu utakmicu, gol visi u zraku. Danas smo postigli jedan gol iz penala. Mislim da smo trebali dobiti penal i u prvom poluvremenu nakon igranja rukom. Sada čekamo da vidimo šta će se desiti u grupnoj fazi."

AZ Alkmaar, koji je prošle sezone igrao polufinale Konferencijske lige, sada nema sve u svojim rukama. Mora se nadati da Aston Villa večeras pobijedi Legiju, pa da onda i oni slave protiv istog protivnika za dvije sedmice i to s dva gola razlike. U tom slučaju bi AZ Alkmaar zajedno s Aston Villom prošao dalje, dok bi se od Evrope zajedno sa Zrinjskim oprostila Legia.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Podsjetimo, Zrinjski će za kraj evropskog putovanja ove sezone 14. decembra u Mostaru ugostiti Aston Villu. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti