Ko bi rekao da i to može da se desi

U Nizozemskoj je ispisana historija - Za sve je "kriv" sudija

Esmer Oštraković

Utakmica koju su u subotu odigrali RKC Waalwijk i Excelsior u okviru 14. kola Eredivisie na neki način će ući u historiju.

Naime, sama utakmica je bila jako dobra, a postignuta su četiri gola, te nijedna ekipa nije ostvarila pobjedu. Konačan rezultat bio je 2:2.

Domaći su do vodstva došli sredinom prvog poluvremena, a gol je postigao Oukili nakon asistencije Lelievelda.

Imali su igrači Waalwijka prednost od 2:0 u 60. minuti. Ponovo je strijelac bio Oukili, ali na kraju su se domaći morali zadovoljiti bodom.

Gosti su smanjili na 2:1 u 74. minuti utakmice i to nakon autogola Van den Buijsa, a ubrzo su došli do poravnanja.

Igrala se 80. minuta kada je Baas postigao gol i tako postavio konačan rezultat na ovoj utakmici.

Sudija niti jednom u prvom poluvremenu nije koristio pištu

Ono što vjerovatno nikada niste vidjeli na utakmici desilo se upravo na ovom susretu, a u glavnoj ulozi bio je sudija Bas Nijhuis.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Naime, kako pišu novinari nizozemskog ESPN-a, on niti jednom u prvom poluvremenu nije koristio pištu, a to je nešto što se ne pamti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.