Stali iza svog trenera

Srbin žestoko napao Edina Terzića, Borussia mu spremila otkaz

Edmir Škorić

U Dortmundu je održana press konferencija uoči kup utakmice protiv Stuttgarta koja se igra u srijedu navečer, ali bilo je neugodnih situacija tokom iste.

Prema informacijama Bildovog sportskog izdanja, u BVB-u postoje unutrašnje tenzije. Navodno jeSlaven Stanić, Borussijin sportski koordinator, u loži stadiona kritikovao trenera Edina Terzića (41) i izrekao gadne uvrede na njegov račun, zbog čega je navodno 49-godišnjak sada na rubu otkaza.

“Edine, prema našim informacijama, planirano je da se klub rastane od Slavena Stanića. Šta nam možete reći o incidentu? Rečeno je da je došlo do jednog ili dva incidenta između vas. Kakav je zapravo odnos tamo?", pitao je novinar Bilda Terzića.

I kada je Terzić krenuo da odgovori, intervenisao je Borussijin portparol za medije Sven Westerschulze.

“Dok smo na konferenciji za novinare na dan utakmice, bavimo se kadrovskim pitanjima kao i uvijek. Ovdje govorimo o trenutnom sastavu, a sve izvan toga su teme o kojima danas ovdje ne razgovaramo".

Generalnom direktoru Hans-Joachimu Watzkeu (64) posebno se nije svidjelo ponašanje pomoćnika Stanića. On, kao i njegov savjetnik Matthias Sammer (56), bezuslovno stoji iza Terzića. S druge strane je Stanić, blizak povjerenik sportskog direktora Sebastiana Kehla (43).

Za Stanića Bild navodi da se previše miješa u sportske odluke iako je njegov posao da formira vezu između nadležnih i tima.

Očekuje se da prije Božića Stanić bude smijenjen, te da će klub bez njega krenuti put zimskih priprema u Marbelli.

Inače, Borussia se sprema za utakmicu Kupa protiv Stuttgarta, a ona dolazi samo nekoliko dana nakon vrijednog boda osvojenog na gostovanju u Leverkusenu protiv ove sezone sjajnog Bayera.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dortmunđane za vikend čeka težak meč jer im u goste dolazi Leipzig, ali imaju priliku da se pobjedom vrate u borbu za sami vrh, dok su trenutno tek peti sa 25 bodova. Nedavna dva uzastopna poraza udaljili su ih od borbe za titulu i imaju zaista ogromnih 10 bodova zaostatka za liderom Bayerom.

Odavno u Dortmundu čekaju na titulu, a prošle sezone su bili tako blizu. Trebala im je samo pobjeda u posljednjem kolu protiv Mainza, a umjesto toga odigrali su 2:2, pa je na kraju Bayern pobjedm u Koelnu došao do 11. uzastopne titule.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti