Ko čeka i dočeka: Bayern slavi "kiks" Bayera i bod najvećeg rivala u Njemačkoj
Bayer Leverkusen i Borussia Dortmund igrali su 1:1.

Remizirali Bayer i Borussia

Ko čeka i dočeka: Bayern slavi "kiks" Bayera i bod najvećeg rivala u Njemačkoj

Eldar Ganibegović

Bayern i Bayer očito će se boriti za titulu prvaka Njemačke. Bavarski tim danas je konačno dočekao kiks konkurenta. Remizirali su Apotekari protiv Borussije Dortmund 1:1 u 13. kolu Bundeslige.

Već u petoj minuti gosti dolaze do prednosti. Fullkrug je bio u ulozi asistenta, a gol postiže Ryerson.

Granit Xhaka je pokušao u 21. minuti, no njegov pokušaj ide pored gola. Kobel deset minuta kasnije zaustavlja pokušaj Grimalda.

Mreža gostiju zatresla se u nadoknadi prvog dijela. Wirtz je postigao pogodak, no on je kasnije poništen zbog ofsajda.

Do izjednačenja Bayer ipak dolazi u 79. minuti. Glavnu ulogu u akciji odigrao je Schick, dok je Boniface postigao pogodak.

Bayer Leverkusen ostaje prvi i nakon ove utakmice s 35 bodova. Međutim, Bayern ima priliku da ga stigne.

Oglasi

Bavarci imaju utakmicu manje, onu odgođenu protiv Union Berlina, te će u slučaju pobjede imati isti broj bodova kao i Apotekari kojima je ovo tek drugi remi u sezoni, nakon onog s Bayernom.

Borussia Dortmund daleko je od borbe za titulu. Ima 25 bodova na petom mjestu i realnost ovog tima ove sezone je bitka za Ligu prvaka.

Naredno kolo Borussiji donosi meč upravo protiv konkurenta za treće i četvrto mjesto, RB Leipziga. Leverkusen će u goste kod zahuktalog Stuttgarta.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, kolo se trebalo završiti večeras od 19:30 utakmicom Augsburga i Eintrachta gdje ćemo pratiti i Ermedina Demirovića, no neće jer treba još da se odigra zaostali meč Bayerna i Uniona.

Bundesliga, 13. kolo:

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 1:1 (Boniface 79'; Ryerson 5')

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
Ovaj Dortmund nezna spojiti 2 i 2
0 0
FudbalskiGenije
Ode im titula
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi