Bosansko čudo u grupi smrti Lige prvaka!

Dalje je prošla i Barcelona

Bosansko čudo u grupi smrti Lige prvaka!

A. Čaušević

Grupu smrti Lige prvaka je prvi preživio klub koji je imao i najmanje šansi prije početka takmičenja. Ogromne zasluge za to nosi trener koji vodi porijeklo iz Bosne i Hercegovine. U nokaut fazi će nakon tri godine igrati i Barcelona.

Borussija Dortmund je kolo prije kraja osigurala prolazak dalje iz grupe F. Edin Terzić koji je rodom iz Donjeg Vakufa je odradio odličan posao i izveo pravo malo čudo.

Milioneri su u petom kolu gostovali Milanu i uspjeli su slaviti veliku pobjedu sa 3:1 koja im garantuje proljeće u najelitnijem klupskom takmičenju.

Rossoneri su imali prvi priliku da povedu, ali je Giroud promašio penal. Ubrzo je dosuđen kazneni udarac za Borussiju kada je Reus bio siguran.

Italijanski tim se uspio vratiti u finišu prvog dijela preko Chukwuenzea, ali su gosti iz Dortmunda odigrali odlično u nastavku te su zabili golove preko Bynoea-Gittensa i Adeyemija.

Oglasi

Bh. reprezentativac Rade Krunić je u igru ušao u drugom poluvremenu, ali nije mogao pomoći svom timu da izbjegne poraz koji ih dovodi u tešku poziciju.

Iznenađenje je umalo viđeno na Parku prinčeva. Golom Isaka iz prvog dijela Newcastle United je imao prednost do sudijske nadoknade, ali se PSG nekako spasio.

Duboko u nadoknadi je dosuđen diskutabilan penal za Parižane kojeg je u gol pretvorio Mbappe za konačnih 1:1.

Kolo prije kraja Borussija je sigurna na prvom mjestu sa 10 bodova, PSG ima 7, Newcastle je treći sa pet bodova, isto toliko ima i Milan. U posljednjem kolu igraju Borussia - PSG i Newcastle United - Milan.

Po prvi put od sezone 2020/21 u nokaut fazi Lige prvaka igrat će i Barcelona koja je poslije preokreta pobijedila Porto i tako prošla dalje. Na Montjuicu je bilo 2:1 nakon što su Cancelo i Joao Felix anulirali prednost gostiju za koje je zabio Pepe.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[twitter]https://twitter.com/e360hub2/status/1729622092893556836[/twitter]

Drugog putnika u nokaut fazu iz grupe H odlučit će međusobni duel Porta i Shaktara u posljednjem kolu. Barcelona će gostovati Antwerpu.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ovi kae da je hrvat
0 2
ubnt
Negreirin sadaka FC, namjestena grupa u rangu Lige Evrope i patnja.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi