Luka Bilbija na Grbavici u ranijem duelu Željezničara i Borca

Program 17. kola počinje sutra, a završava hercegovačkim derbijem u nedjelju

Bilbija na Grbavici, Kazlagić sudi Sarajevu, Musić na centru u Konjicu

Samir Mlaćo

Nogometni savez naše zemlje odredio je službena lica za 17. kolo Premijer lige naše zemlje.

Kolo otvaraju sutra duelom na Grbavici FK Željezničar i FK Velež, a na centru će se naći Luka Bilbija iz Prijedora. Pomoćnici su mu Davor Maksimović iz Doboja, te Marko Perić iz Mostara.

U subotu su na programu tri meča. Pravdu na meču FK Zvijezda 09 i FK Borac dijelit će Sabrija Topalović iz Zenice, a pomagat će mu Demir Mirza iz Kaknja i Tarik Mulasmajić iz Tešnja.

Od 13 sati isti dan igraju FK Sloga Doboj i HŠK Posušje. Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora je glavni sudija, a pomoćnici su mu Enes Đozić iz Sarajeva i Marko Zelenika iz Mostara.

Isti dan od 16 sati na Koševu igraju FK Sarajevo i NK GOŠK Gabela. Bordo tim je apsolutni favorit, a pravdu će dijeliti Mirza Kazlagić iz Cazina.

Pomoćnici su mu Sreten Udovičić iz Prijedora i Ivo Maglica iz Livna. Kontrolor suđenja je Ognjen Valjić iz Banja Luke, nekada poznato premijerligaško sudijsko ime.

U nedjelju se igraju dva meča, a oba su itekako važna.

Pravdu na meču Igmana i Tuzle City dijelit će Admir Musić iz Sarajeva sa pomoćnicim Amerom Macićem iz Mostara i Hasanom Nanićem iz Bužima.

Sedamnesto kolo zatvaraju hercegovačkimd derbijem u Posušju Široki Brijeg i Zrinjski. Oba tima su u krizi rezultata, a glavni sudija na Mokrom Docu će biti Darko Gedžić iz Brčkog.

Pomoćnici su Perica Maskaljević iz Donje Mahale i Moamer Čaušević iz Sarajeva.

Raspored i satnica 17. kola Premijer lige Bonse i Hercegovine:

Petak (8.12.) Željezničar - Velež (18 sati)

Subota (9.12.) Sloga Meridian - Posušje (13 sati)

Subota (9.12.) Zvijezda 09 - Borac (13 sati)

Subota (9.12.) Sarajevo - GOŠK (16 sati)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja (10.12.) Igman Konjic - Tuzla City (13 sati)

Nedjelja (10.12) Široki Brijeg - Zrinjski (15 sati i 15 minuta)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.