Al-Tuwaijri: O problemima pričamo u četiri zida, Boljević neće igrati, Krpić je upitan

Željezničar sutra dočekuje FK Velež

Al-Tuwaijri: O problemima pričamo u četiri zida, Boljević neće igrati, Krpić je upitan

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar je u velikoj krizi rezultata. Plavi sa Grbavice su poraženi od FK Tuzla City sa čak 3:0 u prošlom kolu, a sada ih očekuje novi težak meč.

Rival će sutra od 18 sati biti FK Velež. Rođeni igraju veoma dobro, zauzimaju četvrto mjesto i imaju razloga za zadovoljstvo. I na Grbavicu dolaze po bodove, te su svakako blagi favoriti. Ispred FK Željezničar sutrašnji meč najavio je šef struke Abdulhakeem Al-Tuwaijri.

"Očekujemo interesantnu utakmicu, izazov je igrati protiv Veleža. Za nas je sutra jako bitna utakmica i bitno je da odigramo dobro", najavio je trener iz Saudijske Arabije.

Vjerovatno ste analizirali posljednju utakmicu u Tuzli.

"Prvo bih rekao da je to bila kolektivna greška, a nisam trener koji će napasti jednog igrača. Svi zajedno smo krivi. Teška je bila utakmica, teška sedmica i niko pojedinačno nije kriv, to nikada neću reći. Ja znam šta je problem, trenutno nisam sretan sa stanjem u kojem se nalazimo, ali se nadam da ćemo to riješiti u narednom periodu".

Velež je u jako dobroj formi. Dolazi po nove bodove u borbi za Evropu.

Oglasi

"Svaka utakmica je različita, svaka ima drugačije uslove. U četiri zida znamo koji je to problem, ali neću to u medije. Sve što kažem i u četiri zida, odnosno u svlačionici, svakako izađe u medije.

Liga je takva da se svašta može desiti, nikada ne znate kako će proći utakmica. Imamo šansu na Grbavici, pred našim navijačima i vjerujem da možemo dobiti svaku ekipu. Spremni smo za svakog protivnika, nije bitno o kome se radi sa druge strane".

Zimsku pauzu bi mogli dočekati na poziciji koja vodi u niži rang. To se nikada ranije nije dogodilo.

"Vidjeli ste tim protiv Borca, a i kasnije. Kvalitet imamo, ali imamo psihički problem. Ako psihički niste spremni, onda nema šanse da dobijemo utakmicu i da odigramo dobro. Ako generalno u glavama igrači nisu 'dobro', onda nemate šansu da igrate, to je jasno.

Oglasi

Mi imamo kvalitet, a uvijek možemo gledati mane i vrline. Ako ne odigramo zajedno, ne možemo dobiti utakmicu".

Ko će propustiti sutrašnji meč?

"Pod upitnikom je Krpić, nismo sigurno da li će igrati. Boljević također neće biti spreman, a veoma je bitan igrač. Svi ostali su spremni"., dodao je trener iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kod Željezničara pravo nastupa nema ni desni bek Marin Galić koji ima tri žuta kartona.

Treba dodati da navijači Željezničara, popularni Manijaci, slave u petak 36. rođendan i pozvali su sve članove da u što većem broju dođu na južnu tribinu. Najavljuju spektakl, te atmosferu za pamćenje. Dolazak su u velikom broju najavili i navijači Veleža.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Nekad je Velez bio drag tim,sjajne utakmice s njima,imali dobre igrace,ali kako su se poceli lizati sa ovim kitarima postali su bas omrazeni.
2 7
DOKTOR_GAZ_
Podrška za gospodina TORABIJA..konacno Zeljscar igra FUDBAL po kojem su PREPOZNATLJIVI..sve se može, kada se hoće. Podrška Torabiju, Bašić se JEDNOSTAVNO nije snašao.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi