Ko propušta naredno kolo: Problemi za Velež, Željezničar, Zvijezdu 09, Posušje...

Prvi meč se igra u petak na Grbavici

Ko propušta naredno kolo: Problemi za Velež, Željezničar, Zvijezdu 09, Posušje...

Samir Mlaćo

U petak, subotu i nedjelju igraju se susreti 17. kola Premijer lige naše zemlje.

Bliži se kraj prvog dijela sezone, te su nam preostala još dva kola. Klubovi imaju sve više problema sa povrijeđenim igračima, a tu su i kartonirani.

Tako sedmorica nogometaša nemaju pravo nastupa u narednom kolu, a tu je i jedan trener. Radi se o suspenzijama zbog tri žuta kartona.

Željezničar će ugostiti Velež bez desnog beka Marina Galića, dok su gosti bez Omara Pršeša koji je u prošlom kolu na klupi dobio svoj treći žuti karton.

Marin Galić
Marin Galić FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: DF

Statistika

24 nastupa
23 kao starter
9 žutih kartona
1 crvenih kartona
1 asistencija
2 golova

Borac ide na megdan Zvijezdi 09 bez Luke Damjanovića Stefana Fićovića, a kod domaćih neće biti Saše Tomanovića, te trenera Darka Milisavljevića.

Oglasi

GOŠK gostuje na Koševu kod FK Sarajevo bez Marka Musulina, veoma bitnog igrača u timu kluba iz Gabele. Posušje će na megdan Slogi iz Doboja bez sjajnog Nikole Mandića.

Kako je već poznato kolo u petak otvaraju na Grbavici Željezničar i Velež, dok se tri meča igraju u subotu. Dva su planirana za nedjelju.

Jesenji prvak je FK Borac i tu nema dilema, a danas je odigran zaostali meč 14. kola između Tuzle City i Širokog Brijega. Bilo je 2:0, a Tuzlaci su tako pobjegli iz opasne zone i na 11. mjesto 'gurnuli' FK Igman Konjic.

Upravo ova dva tima igraju naredne kolo u Konjicu.

Oglasi

Raspored i satnica 17. kola Premijer lige Bonse i Hercegovine:

Petak (8.12.) Željezničar - Velež (18 sati)

Subota (9.12.) Sloga Meridian - Posušje (13 sati)

Subota (9.12.) Zvijezda 09 - Borac (13 sati)

Subota (9.12.) Sarajevo - GOŠK (16 sati)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedjelja (10.12.) Igman Konjic - Tuzla City (13 sati)

Nedjelja (10.12) Široki Brijeg - Zrinjski (15 sati i 15 minuta)

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
O,O, hajde yebi ga,hajde yebiga,hajde yebi ga Plavog Gospodina.O,O hajde yebi ga,hajde yebi ga,hajde yebi ga Plavog Gospodina.JAKO ROĐENI,PO POBJEDU
2 1
user1675926959
Želji neigra ni Boljević ni Krpić ni Cocalić ni Jašarević....svi fol povrijeđeni a ustvari svi bojkotuju...Mrš prodane duše ko vas dovede tako nesposobne i bezobrazne...Fuj luzeri plavi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi