Fotografija sa današnjeg sastanka

Razgovaralo se i o velikom projektu koji se sprema na Grbavici

Delegacija FK Željezničar u Banjoj Luci kod Vice Zeljkovića

Samir Mlaćo

Prvi čovjek Nogometnog saveza naše zemlje Vico Zeljković nastavlja sa aktivnostima.

Zeljković je aktivan na društvenim mrežama, a danas je objavio da je ugostio čelnike jednog premijerligaša.

Radi se o čelnicima FK Željezničar Sarajevo, tačnije predsjedniku Upravnog odbora Jusufu Tanoviću i članu Upravnog odbora Suadu Novaliću.

Govorilo se i o planovima izgradnje južne tribine stadiona Grbavica, što se očekuje već u zimskoj pauzi. Na Grbavici su to ranije najavili i čini se da sve ide po planu, te da će ovaj bh. stadion dobiti još ljepši izgled.

Postoji i mogućnost da naša reprezentacija finalnu utakmicu baraža ukoliko savladamo Ukrajinu u Zenici igra upravo u domu FK Željezničar.

Naveo je Zeljković da će i Nogometni savez BiH podržati projekat uređenja Grbavice.

"Danas sam u Banjoј Luci primio delegaciјu FK Željezničar, koјu su činili predsјednik UO Јusuf Tanović i član UO Suad Novalić.
Iz prve ruke sam dobio informaciјe o planovima izgradnje јužne tribine na stadionu Grbavica, kao i budućim planovima u pravcu kategorizaciјe UEFA 4.

Kao predsјednik NS/FS BiH podržavam ovu iniciјativu, te pozdravljam podršku koјu јe pružio Kanton Saraјevo.

Podrška od strane Saveza neće izostati, te smo spremni da se zaјedno sa lokalnom zaјednicom i Vladom Kantona uključimo u ovaј proјekat, kako bi se stvorili bolji uslovi za nastupe reprezentaciјe BiH", naveo je Zeljković na svojoj facebook stranici.

FK Željezničar sutra igra svoj posljednji domaći meč ove godine, a popularni Manijaci slave 36. rođendan i najavljuje se pravi spektakl. I sami navijači pozvali su svoje članove da dođu u što većem broju, te naveli da će ovo biti vjerovatno posljednja utakmica na 'starom' jugu, te i sami tako kazali da očekuju da uskoro počnu radovi na njima svetoj tribini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi sa Grbavice u velikoj su krizi rezultata, što se osjeti i na samoj posjeti. Navijača je sve manje na Grbavici, a ostaje da se vidi kako će biti sutra.

Zanimljivo da je FK Željezničar jedini tim koji je ove sezone savladao aktuelnog lidera i jesenjeg prvaka Borca, da bi nakon toga na Grbavicu stigla i velika kriza rezultata, a ista još traje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.