Kenan Magoda podržao projekat izgradnje južne tribine stadiona Grbavica

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo

Kenan Magoda podržao projekat izgradnje južne tribine stadiona Grbavica

M. Šljivak

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda iskazao je spremnost za podršku Kantona Sarajevo u izgradnji južne tribine stadiona Grbavica.

Kanton Sarajevo izrazio je spremnost podržati izdradnju južne tribine stadiona Grbavica. Predstavnici kluba pripremili su projekt, a ministar kulture i sporta Kenan Magoda spreman je podržati projekat.

Već dugo se spominje mogućnost radova na južnoj tribini. Konačno bi uz pomoć Kantona Sarajevo i Općine Novo Sarajevo mogli biti pokrenuti konkretni koraci.

“Prvobitni projekt južne tribine je promijenjen 2019. godine zbog visoke cijene gradnje, a potom i zbog posljedica na poslovanje kluba usljed negativnih efekata pandemije COVID-19, no danas smo spremni idejni projekt reaktivirati uz naše učešće, općinsku podršku, podršku partnera, kao i podršku Vlade KS“, rekao je član UO FK Željezničar, Jusuf Tanović.

Potom je Magoda iskazao spremnost za podršku ovom projektu.

„Spremni smo podržati realizaciju konkretnih infrastrukturnih projekata i naše opredjeljenje je da zajedno sa FK Željezničar hrabro krenemo u realizaciju projekta izgradnje južne tribine stadiona Grbavica“, rekao je Magoda.

Oglasi

Ministarstvo kulture i sporta KS obećao je pomoć u narednom periodu. Povećanjem budžeta za sport napravljen je ogroman iskorak u finansijskim ulaganjima u klubove, a raspisan je i javni poziv za finansiranje poreznih dugova.

Magoda je čestitao Željezničaru i na odličnoj sezoni u kojoj je klub s Grbavice izborio Evropu.

„Uprkos teškoj sezoni i izazovima, čestitam vam na velikom uspjehu i plasmanu u prvo pretkolo Konferencijske UEFA lige, kao i na tome da je stadion Grbavica prema statistici bio najposjećeniji stadion u Premijer ligi u protekloj sezoni. Vjerujem da će realizacija izgradnje južne tribine imati višestruku korist, kako za klub tako i za naš grad”, rekao je ministar Magoda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar će Bosnu i Hercegovinu predstavljati u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu nakon što je kao treći prošao kroz cilj u Premijer ligi.

BiH će na evropskoj sceni predstavljati još Zrinjski, Borac i Sarajevo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
pomozi.ba ... bas odvratan klub, sta je ovo ovako
0 3
Drakula
Bolje nek se fokusiraju na zapad. Sjever ok istok ok svjetski izgleda ali kad zapad pogledaš isto šupa,kokošinjac kvari citav ugled.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi