Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Kiks Splićana

Hajduk se nije nadao onom što je dobio u Zagrebu

Midhat Šljivak

Lokomotiva je u 18. kolu HNL-a u Kranjčevićevoj dočekala Hajduk, a na kraju u ovom duelu pobjednika nije bilo - 1:1

Hajduk je kao favorit došao u Zagreb na meč s Lokomotivom. Međutim, Splićani kući nose samo jedan bod kojeg su uz dosta muke osvojili.

Lokomotiva u petoj minuti propušta veliku šansu. Goričan se našao u velikoj prilici, Lučić čudesno brani i spašava Splićane.

Puktaš je uzvratio na drugoj strani. Čavlina mu je prvi put skinuo, zatim je Amerikanac šutirao pored gola i propale su dobre prilike.

A onda u 25. minuti hladan tuš za Hajduk. Mudražija dobro ubacuje na peterac, tamo je Silvio Goričan koji glavom zabija za 1:0.

Tri minute kasnije golman Lokomotive Čavlina je u glavnoj ulozi. Nevjerovatnom intervencijom zaustavlja udarac Marka Livaje i spašava svoj tim.

Vodstvom domaćeg tima otišlo se na odmor, da bi u nastavku Hajduk krenuo u potpunu ofanzivu i dominirao je terenom.

Nije tim Mislava Karoglana mogao doći do ekspresnog izjednačenja, ali do njega su došli u 75. minuti susreta. Samo što je ušao u igru Marokanac Yassine Benrahou pogađa za 1:1.

Tražio je naravno tim s Poljuda potpuni preokret. Međutim, Lokomotiva se odbranila, imala je čak šansu i da pobjedi i na kraju Hajduk iz Zagreba nosi samo jedan bod.

Hajduk je i dalje na vrhu HNL-a s 40 bodova, osam manje i dvije utakmice manje ima Rijeka, a Dinamo je treći s 30 bodova, ali i čak tri utakmice manje od velikog rivala.

Lokomotiva je upisala nevjerovatni deveti remi ove sezone i ovaj tim je trenutno na šestoj poziciji sa 18 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 18. kolo:

Lokomotiva - Hajduk 1:1

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.