Hajduk i Dinamo žele najveću zvijezdu Rijeke, klub ga odmah poslao na tribine
Foto: Ivan Peric / CROPIX

Za sada ne želi potpisati novi ugovor

Hajduk i Dinamo žele najveću zvijezdu Rijeke, klub ga odmah poslao na tribine

Samir Mlaćo

Više nije ni tajna da Hajduk i Dinamo u svoje redove žele dovesti člana Rijeke Lindona Selahija. Selahi pruža sjajne partije u dresu Rijeke i dva velika rivala 'bacili su oko' na njega te što prije žele završiti posao.

Selahi ima ugovor do kraja sezone, odnosno ulazi u posljednjih šest mjeseci i klubovi već mogu pregovarati sa njim.

Iskoristili su to i sigurno krenuli u posao, no naravno mnogo toga se pita i Rijeka. Riječani su ponudili novi ugovor i prema informacijama koje dolaze iz Hrvatske, Albanac ne želi produžiti isti.

U glavi mu je već Maksimir ili Poljud, pa je Rijeka reagovala. Pred meč sa Slaven Belupom Željko Sopić odlučio je odstraniti Selahija.

"Kako je slogan kluba "Krepat ma ne molat", a ne "igra tko ima vremena..." Selahi će na tribinu. Demokratija je u Hrvatskoj i svako ima pravo izabrati šta hoće. Borio sam se za tog dečka mnogo, toliko ne bih za svog sina, ali neke stvari moraš prelomiti", rekao je Sopić.

To jasno govori da je Selahi rekao 'ne' Rijeci kada je u pitanju novi ugovor, a Rijeka naravno želi da zaštiti svoje interese. U borbi je za prvaka, ali želi i pokazati snagu pred veliki rivalima.

Oglasi

U slučaju da baš želi ići očigledno da će staviti visoko obeštećenje, što može zaustaviti transfer pa Selahi ne želi da produži ugovor. Da li je spreman da bude na tribinama pola godine te besplatno ode u Hajduk ili Dinamo ostaje da se vidi.

"On je donio svoju odluku. To je legitimno. Mislim da će najviše upravo on ispaštati. On je upoznat šta nosi neproduženje ugovora. Klub je također legitimino donio svoju odluku i to je to. To je to, da li će se šta mijenjati ne znam", rekao je Sopić.

Dodao je da trenutno klub i igrač nisu postigli dogovor, te da se razgovara već tri mjeseca.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Istovremeno se špekuliše da Selahi ima i ponude iz MLS-a, no zvanične potvrde nema. Selahi je Albanac rođemn u Belgiji. Nastupao je u Belgiji, te zatim Nizozemskoj, a iz Twentea stigao u Rijeku.

Promijenio je i reprezentaciju. Na samom početku nastupao je za omladinske selekcije Belgije, a zatim obukao dres Albanije. Upisao je četiri nastupa.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sanska_Prangija
Neces da produzis i odmah ti zele upropastiti karijeru. Koja su to ****a jbt. Pa nece da ide prije isteka ugovora
2 1
stranputica
Ne, nije tačno to što kažeš. Rijeka sada uigrava nekoga, ko će sljedeće sezone igrati na toj poziciji. Neće valjda održavati formu igraču pola godine džabe. To su trebali napraviti još u septembru. Sada ga poslati u juniore i svaki dan pakleni kondicioni trening u 6h i 20h....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi