Svi žele ulaznicu za petak: Hajdukovci danas okupirali Zagreb, jedna osoba napadnuta

Nadaju se novim bodovima

Svi žele ulaznicu za petak: Hajdukovci danas okupirali Zagreb, jedna osoba napadnuta

S. Mlaćo

Hajduk je nakon 19 godina jesenji prvak u SuperSport HNL. Splićani igraju sjajno i svi koji vole ovaj klub vjeruju da je došlo vrijeme da se na kraju sezone slavi naslov prvaka, te prekine dominacija Dinama.

Naredni meč Hajduk igra u Zagrebu, ali rival nije Dinamo. Rival je Lokomotiva i sigurno da će Torcida u velikom broju doći na ovaj meč.

Pored posebnih ulaznica za gostujuće navijače, pravi haos nastao je kada je Lokomotiva objavila da je počela prodaja ulaznica za ostale tribine. Iskoristili su to navijači Hajduka i u velikom broju krenuli od jutros prema Kranjevićevoj.

I pored hladnoće mnogi su došli i prije samog početka prodaje ulaznice kako bi stali u red.

Kranjčevićeva će biti krcata, Hajduk će na još jednom gostovanju imati podršku oko 5000 navijača... ❤️💙🥇🏆

Posted by Hajdučke vijesti on Wednesday, December 6, 2023

Svi jednostavno žele biti uz Hajduk na meču koji se igra od 17:30 sati u petak, u okviru 18. kola, te se očekuje oko pet hiljada navijača.

Oglasi

Utakmice Lokomotive gotovo uvijek prati tek stotinjak navijača, a kada dolazi Hajduk stadion je gotovo uvijek ispunjen. Tako će biti i ovaj put i nema sumnje da će se Livaja i društvo osjećati kao kod kuće.

Na ispitu će biti i policija koja ima zadatak da osigura da sve prođe bez nereda, a opasnost je naravno najveća od navijača Dinama.

Zabilježen i incident

Treba istaći da je danas zabilježen i jedan incident. Iz Policije su potvrdili da imaju dojavu da je oko 14:30 sati došlo do incidenta.

Navodno, ako je vjerovati društvenim mrežama, jedan navijač Dinama je odlučio svom rođaku koji navija za Hajduk učiniti uslugu i na vrijeme završiti ulaznicu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Kada je krenuo kući, nepoznati počionioci su ga pratili i odlučili prebiti. Odmah su pobjegli i za sada nije poznato o kome se radi.

Rivalstvo između navijača Hajduka i Dinama zaista je veliko. Vrlo često navijači koriste prilike za obračun, a to se načešće dešava na autoputevima kada krenu na utakmice.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi