Da li bi Ermin Bičakčić ponovo mogao obući dres reprezentacije BiH?

Bičakčić hvata formu

Pomalo zaboravljeni as ponovo kuca na vrata reprezentacije, da li slijedi povratak?

Eldar Ganibegović

Određeni bh. internacionalci igraju u dobroj formi, a posebno nas može radovati ono čemu smo svjedoci u Njemačkoj. Da li pomalo zaboravljeni as ponovo kuca na vrata reprezentacije BiH?

U okviru 16. kola njemačke druge Bundeslige, Eintracht iz Braunschweiga je kao gost s 1:3 slavio kod Wehena.

Aleksandar Vukotić, dečko koji je s dosta uspjeha nastupao u našoj Premijer ligi i povezivao se s reprezentacijom BiH, postigao je gol za 1:0 što je bio konačan rezultat nakon prvih 45 minuta.

Kaufmann s dva i Philippe s jednim golom u drugom poluvremenu preokrenuli su rezultat i donijeli gostima sva tri boda s ovog gostovanja.

Ono što nas sigurno može mnogo da raduje jeste činjenica da je u timu Eintrachta svih 90 minuta i to na vrlo dobrom nivou odigrao naš stoper Ermin Bičakčić.

Nakon teške povrede koljena koju je imao 2020. godine ove godine se konačno vraća na teren i to u dresu Eintrachta u koji se vratio nakon devet godina u Hoffenheimu.

Ako izuzmemo utakmicu protiv Osnabrucka od prije mjesec dana kada je bio igrač utakmice, sigurno možemo reći da mu je današnji meč bio drugi najbolji od povratka u Eintracht.

Već mu je ovo peta utakmica koju je uvezao s 90 minuta na terenu, što nije godinama unazad, te nas to svakako raduje.

Povratak u reprezentaciju BiH?

Još od 2020. godine nije igrao za reprezentaciju BiH, a vidjet ćemo da li će selektor Savo Milošević računati na njegove usluge u nekoj od narednih utakmica, odnosno u martu u baražu.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Vrata Ermin Bičakčić nije zatvorio, što je jasno istakao i u intervjuu koji je nedavno dao za portal SportSport.ba.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.