Utakmicama Igman - City i Široki Brijeg - Zrinjski završava se 17. kolo Premijer lige BiH.

Mečevi u Konjicu i Posušju

Velika bitka za ostanak i hercegovački derbi spuštaju zavjesu na 17. kolo Premijer lige

Eldar Ganibegović

Danas se igraju i posljednje dvije utakmice 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, te će oko 17 sati biti kompletirano 17. kolo.

Utakmicom Željezničar - Velež počelo je 17. kolo prije dva dana. Rođeni su slavili s 0:1 i najavili zanimljivo kolo.

Jučer su igrane tri utakmice. Borac je s 1:2 slavio protiv Zvijezde 09 i samo potvrdio jesenju titulu, Sloga je s 1:0 bila bolja od Posušja, a Sarajevo je s 3:0 riješilo GOŠK.

Igman - Tuzla City

Danas su na rasporedu posljednje dvije utakmice. Prva se od 13 sati igra u Konjicu, a sastaju se Igman i Tuzla City.

Pravi je to derbi u borbi za ostanak u ligi. Igman ima 15 bodova i nalazi se na pretposljednjoj poziciji, dok je City s bodom više samo poziciju iznad.

Pobjedom bi Igman preskočio i City i GOŠK i skočio na deveto mjesto sa samo bodom manje od Željezničara, dok Cityju odgovara i remi da 18. kolo ne dočeka u opasnoj zoni.

Admir Musić iz Hrasnice je glavni sudija, pomagat će mu Amer Macić iz Mostara i Hasan Nanić iz Bužima, dok je Benjamin Deljković iz Sarajeva četvrti sudija.

Široki Brijeg - Zrinjski

I posljednja utakmica u ovom kolu igra se u Posušju od 15:15 sati. Široki Brijeg biti će domaćin Zrinjskom.

Veliki kiks Zrinjskog u prošlom kolu i poraz od Zvijezde 09 iskoristilo je Sarajevo i preskočilo Plemiće na tabeli, a Zrinjskom danas treba pobjeda da se vrati na drugo mjesto.

Široki Brijeg je u krizi rezultata, te će ostati na šestom mjestu nakon današnje utakmice kako god da se završi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Glavni sudija biti će Darko Gedžić iz Brčkog, Perica Maskaljević iz Donje Mahale i Moamer Čaušević iz Sarajeva su pomoćnici, a četvrti sudija je Antonio Tomić iz Kreševa.

Ovome svemu dodajmo i to da je ovo pretposljednje kolo u jesenjem dijelu sezone, odnosno da se narednog vikenda završava prvi dio sezone Premijer lige BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.