Emotivni susret

Otkako je u Realu ovo nije uradio: Kad je našao koga je tražio Ancelotti je odmah pokazao pravo lice

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti je u trenerskom poslu duže od dvije decenije i ne pamti se scena u kojoj je ušao u teren svjesno da se pozdravi sa protivničkim igračem. To se desilo nakon susreta Betis - Real Madrid.

Gdje je god radio Ancelotti je trenirao velike zvijezde i različite karakter, ali je uvijek znao držati stvari pod kontrolom i kod njega nije bilo nezadovoljnih igrača. 

Da obično ostane u sjajnim odnosima sa bivšim igračima pokazala je i scena na stadionu Benito Villamarin nakon meča Betis - Real.

Naime, čuveni italijanski trener je svjesno ušao na teren i krenuo prema igračima tražeći Isca.

Kad je našao nekadašnjeg člana Kraljeva uslijedio je srdačan pozdrav, blagi zagrljaj i nekoliko razmijenjenih rečenica.

U dva mandata i skoro pet godina na klupi Reala ne pamti se da je čuveni trener napravio nešto slično.

Možda i to dovoljno govori o igračkim i ljudskim kvalitetama Isca koji je na kraju sezone 2021/22 napustio Real Madrid.

Ovaj 31-godišnjak je prošlu sezonu započeo u Sevilli s kojom je raskinuo ugovor u decembru i nekoliko mjeseci je bio bez kluba.

Odlučio je ostati u istom gradu, ali je potpisao za Betis i napravio puni pogodak jer ove sezone igra zaista odlično te ima učinak od tri gola i tri asistencije.

Inače, član zlatne generacije Kraljeva koja je tri sezone u nizu osvojila Ligu prvaka oduševio je fudbalski svijet izjavom nakon meča protiv svog bivšeg kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Danas se previše priča o sudijama. Svi se jako žalimo. Ne sviđa mi se dinamika koju fudbal poprima. Fudbal je jako lijepa igra i ne možemo gubiti vrijeme pričajući je li sudija sudio dobro ili loše."

"Sada su sudije sa VAR-om i kamerama zaštićene, ono što moramo učiniti je posvetiti se igranju fudbala", poručio je Španac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.