Slavni fudbaler sa 30 godina može u penziju: Poslušao ženu, novac mu pada sa grana, a ne radi ništa

Pametno ulaganje

Slavni fudbaler sa 30 godina može u penziju: Poslušao ženu, novac mu pada sa grana, a ne radi ništa

Admin Čaušević
Teme:

Iako je bez kluba u najboljim igračim godinama zahvaljujući pametnom ulaganju i idejama njegove supruge pobrinuo zarađuje dovoljno novca da već sada može okačiti kopačke u klin.

Isco je trenutno bez kluba. Unatoč tome, Andalužanin nastavlja s treninzima, što pokazuje i putem svojih društvenih mreža, kako bi pronašao klub s kojim će ponovno kroćiti na travnjak i u kojem se ponovno osjeća kao kod kuće.

Ako se negdje osjeća kao kod kuće to je Madrid. Tu je proveo praktički devet godina svog života, između 2013. i 2022. godine.

Period u kojem je rođeno njegovo troje djece, Francisco, Piero i Theo, i u kojem je također želio još više ujediniti svoj život sa dugogodišnjom partnericom Sarom Salamo i to pokretnajem zajedničkog posla, Isla November SL.

Par je zajedno od 2017. godine, no 2020. godine odlučili su uložiti u projekt u kojem oboje imaju poziciju zajedničkog administratora na 50%, što znači da se za sve odluke koje se donose u tvrtki obje strane moraju složiti.

Oglasi

Ovaj posao raste posljednjih godina, obavljajući sve vrsta poslova s nekretninama, te kupnju, prodaju, zakup i korištenje, u bilo kojem obliku, nekretnina, kao i promociju.

Imovina je prešla s četiri na pet objekata krajem 2022., kada je par dodao novu nekretninu u svoj portfelj, luksuzni stan u srcu Madrida, veličine 153 kvadratna medra, s četiri spavaće sobe, dnevnim boravkom sobu, trpezarijom, kuhinjom i dvije kupaonice.

Kuća koja možda nije na dohvat ruke svakom džepu jer se, prema portalu 'Idealista.com', nekretnine u okolici kreću između 2000 i 2500 eura mjesečno za iznajmljivanje.

Što se same firme tiče s radom je krenula sa početnim kapitalom od gotovo 400.000 eura, a vrlo brzo su počeli ulagati, sa stanom od 92 kvadrata i još jednim od 77 kvadrata, oba u centru glavnog grada.

Gotovo mjesec dana kasnije, Isco i Sara odlučili su uložiti u stan do prethodnog, pa su dobili dva stana jedan do drugog. U novembru prošle godine nabavili su još jednu kuću od 76 kvadrata.

Inače, bogatstvo čovjeka koji je sa Real Madridom osvojio čak pet Liga prvaka se procjenjuje na 12 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi