FOTO: Guliverimage

ACB liga

Real ne zna za kočnicu, Musa ponovo odličan

Haris Zilić

Real Madrid je nevjerovatan ove sezone na košarkaškoj sceni, a dominaciju su nastavili i u španskoj ACB ligi u utakmici 13. kola. Na svom parketu su deklasirali Gran Canariu rezultatom 97:71.

Od samog početka utakmice bilo je jasno da gosti sa Kanarskih otoka nemaju šta tražiti u španskoj prijestolnici.

Prvu četvrtinu Real je dobio sa 31:14 i bilo je jasno u kojem smjeru i ova utakmica.

Kraljevi su na startu meča završili stvari u ovoj utakmici tako da je do kraja bilo samo rutinsko odrađivanje posla do konačnih 97:71.

Još jednu odličnu partiju u dresu Reala odigrao je naš Džanan Musa koji je susret završio sa 15 poena.

U redovima Reala odličan je bio i Mario Hezonja sa 19 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Kod Gran Canarie prvo ime bio je raspoloženi Ethan Happ sa 26 poena i šest skokova.

Real Madrid je ubjedljivi lider u prvenstvu s omjerom 12-1, a samo imaju domaći poraz od Unicaje u ovoj sezoni rezultatom 93:99.

Gran Canaria je sa druge strane na sedmoj poziciji s omjerom 7-6 i glavni cilj kluba će biti plasman u play-off po završetkur egularnog dijela sezone.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga, 13. kolo:

Real Madrid - Gran Canaria 97:71

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.