Lomi se meč, zviždi 15.000 ljudi, a onda lopta dolazi do Muse - ostalo je čista košarkaška poezija!

U svom stilu

Lomi se meč, zviždi 15.000 ljudi, a onda lopta dolazi do Muse - ostalo je čista košarkaška poezija!

Admin Čaušević

Na gostovanju Real Madrida kod Olympiacosa Džanan Musa je odigrao svoju najbolju utakmicu u Euroligi ove sezone. Meč je završio sa 23 poena od kojih su neki postingnuti kada se meč lomio.

Sasvim očekivano atmosfera u atinskoj dvorani "Mira i prijateljstva" je bila itekako nabrijana, a Kraljevi su obično najopasniji upravo u takvim okolnostima.

Jedan od ključnih poena Musa je postigao u trećoj četvrtini. Primio je loptu na devet metera te je u svom stilu pogodio trojku.

Bh. košarkaš je poznat po tome da voli preuzeti rizik i šutirati u najvažnijim momentima, tako je bilo i ovaj put te nije razočarao.

Napadu Reala je zviždalo oko 15.000 navijača grčkog predstavnika, ali Musu nije spriječilo da na fantastičan način pogodi.

Oglasi

Posebno je bio impresivan komentar francuskih komentarora na Musinu trojku, dok se jedan divio trojki, drugi kazao da je bh. košarkaš pogodio iz teške pozicije.

Musa je inače meč završio sa 23 poena, od kojih je pet bilo trojki. U šutu za tri poena imao je učinak 5/7. Dodao je i tri skoka te asistenciju.

Većinu poena postigao je u drugom dijelu i još jednom je pokazao zašto ga mnogi smatraju najvažnijim igračem aktuelnog prvaka Evrope.

"Znali samo da će biti teško protiv Olympiacosa. Uspjeli smo, sretan sam i ponosan što sam dio pobjede", rekao je bh. reprezentativac poslije meča te dodao:

"Nije važno šta ja radim. Važno je šta radi tim. Radim sve što trener traži od mene."

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U dosadašnjem dijelu Eurolige Musa u prosjeku bileži 11.5 poena po meču. Jedini put kad je prešao 20 poena bilo je u meču protiv Monaca.

Inače, bh. reprezentativac se nalazi u vrlo dobroj formi pošto je i prije nekoliko dana protiv svog bivšeg kluba Breogana bio najefikasniji Realovac sa 17 poena za 22 minute.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Jel ovo sa parkinga? Cini mi se!
1 0
stranputica
Kako ušuti publika, k'o da im je neko opalio šamarčinu... :)
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi