Igraš u gostima pred najžešćim navijačima i napraviš ovo - svijet bruji o potezu Muse i saigrača

Ne plaše se nikoga

Igraš u gostima pred najžešćim navijačima i napraviš ovo - svijet bruji o potezu Muse i saigrača

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida sinoć su upisali novu pobjedu u Euroligi, ovaj put na teškom gostovanju u Atini kod Panathinaikosa.

Real Madrid je u zgusnutom rasporedu najjače evropske košarkaške lige imao dva meča protiv dva grčka velikana i oba puta slavio. Prvo je pobijedio Olympiakos sa 77:71, a potom sinoć i Panathinaikos u 13. kolu sa 90:79.

Panata je dobro izgledala u prvom poluvremenu, no u nastavku dominacija Madriđana koji su došli do prednosti koja se iz perspektive grčkog velikana činila nedostižnom. Džanan Musa je opet bio na visini zadatka, pa je ubacio 14 poena, iako je na poluvremenu imao tek tri poena. Uz to je dodao dva skoka i tri asistencije.

Bh. reprezentativac je povukao kada se lomilo pitanje pobjednika. Real je sada na omjeru 12-1 i želi da u play-off uđe s prvog mjesta, dok se Panata grčevito bori za plasman u doigravanje sa omjerom 6-7.

Bilo je sinoć u Atini zaista vrhunskih poteza igrača Reala, koji su pokazali da su s razlogom prvi favorit za osvajanje Eurolige, ali po jednom potezu ih se danas najviše spominje, a nastao je prije same utakmice.

Oglasi

Naime, objavljen je video snimak na kojem se vidi kako igrači Reala pucaju od samopouzdanja dok izlaze na parket, a onda pred najžešćić navijačima Evrope koji neprestano zvižde izvode proslavu "siu" koju je izmislio bivši fudbaler Kraljeva Cristiano Ronaldo.

Sa "siu" su Džanan Musa i društvo najavili još jednu divnu košarkašku noć, a ni žestoki zvižduci i povici sa tribina atinske dvorane nisu im predstavili nikakav problem niti ih spriječili na putu novog trijumfa.

Real je imao nedavno neočekivan poraz od Fenerbahčea, ali za sada je to jedini euroligaški, dok jedan poraz imaju i u ACB ligi. I tada neočekivano, izgubili su kod kuće od Unicaja Balage sa 99:93.

Real po brojnim statističkim parametrima u samom vrhu

Slijedi im već za dva dana ligaški okršaj sa Gran Canarijom u Madridu, a onda iduće sedmice im u goste dolazi Bayern u 15. kolu Eurolige.

Igrači Reala uglavnom su u samom vrhu po statističkim parametrima Eurolige. Facundo Campazzo je najbolji asistent lige sa prosjekom od 8,2 asistencije po utakmici. Vincent Poirier i Walter Tavares najbolji su blokeri takmičenja sa prosjekom od 1,7 i 1,6 blokova po meču.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Timski gledano, Real je drugi tim po broju ubačenih trica iza Milana, te vodeći po poenterskom učinku ispred, zanimljivo, Partizana. I po broju defanzivnih skokova Real je prvi na listi, kao i po broju asistencija, a tu naravno prednjači Campazzo.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi