Hadžikić stavio potpis na novi ugovor (FOTO - fkvelez.ba)

Hadžikić Rođeni do ljeta 2025.

Sjajne vijesti za navijače Veleža: Ugovor je produžio i jedan od najzaslužnijih za odlične rezultate

Adnan Beganović

Nakon Oreča, Vehabovića i Haskića, novi ugovor sa trenutno četvrtoplasiranom ekipom Premijer lige, FK Velež, potpisao je sjajni golman Osman Hadžikić.

Fudbalski klub Velež i golman Rođenih, Osman Hadžikić danas su službeno produžili saradnju.

Da aktuelno rukovodstvo Veleža na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom radi sjajan posao govore rezultati, radovi na infrastrukturi, ali i današnje informacije koje stižu iz Mostara.

Naime, Rođeni su obavijestili javnost da su nakon produženja saradnje sa Antom Orečom, Nerminom Haskićem i Edom Vehabovićem, ugovor produžili sa još jednim važnim članom ekipe, sjajnim golmanom Osmanom Hadžikićem.

Hadžikić je u Velež stigao početkom godine, a za kratko vrijeme je svojim sjajnim partijama i odnosom prema dresu "kupio" uvijek zahtjevne navijače Rođenih, koji će se sasvim sigurno obradovati njegovim ostankom u klubu do ljeta 2025. godine.

Hadžikić i Senad Kevelj, prvi čovjek UO FK Velež koji radi sjajan posao

Hadžikić je do sada 31 put stajao na golu Veleža, a na čak 14 mečeva je uspio svoju mrežu sačuvati netaknutom.

U aktuelnoj sezoni je branio na svih 17 prvenstvenih susreta, osam puta je sačuvao svoju mrežu netaknutom i svakako je jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate Veleža.

U dosadašnjoj karijeri Hadžikić je branio za Austriju iz Beča, rezervni tim ovogf kluba, zatim Admiru, Inter iz Zaprešića, te za mladi tim Zuricha.

FK Velež u sjajnoj formi

FK Velež se trenutno nalazi na četvrtom mjestu premijerligaške tabele. Izabranici Deana Klafurića su ekipa koja igra možda i najdopadljiviji fudbal u ligi, a sve to prate i dobri rezultati.

U 17 odigranih kola Rođeni su osvojili 32 boda. Ostvarili su devet pobjeda, pet remija, dok su tri puta teren napuštali pognutih glava. Samo vodeći Borac ima manje poraza u sezoni od Veleža.

Sarajevo, koje se nalazi na trećem mjestu ima bod više od Rođenih, drugoplasirani Zrinjski tri, a vodeći Borac deset bodova više. Velež je posljednji put poražen 18. oktobra od gradskog rivala Zrinjskog, a od tada su izabranici Deana Klafurića uvezali sedam prvenstvenih utakmica bez poraza, odnosno ostvarili su četiri pobjede i tri remija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.