Hadžikić: Vjerujte mi, ova ekipa ima pobjednički mentalitet
Osman Hadžikić stigao je kao zvučno pojačanje u Velež, te taj epitet za sada itekako opravdava.

Sjajni golman Veleža

Hadžikić: Vjerujte mi, ova ekipa ima pobjednički mentalitet · Intervju

Eldar Ganibegović, foto: Dino Kurbegović

Zimus je Velež svoje redove pojačao jednim zvučnim imenom. U pitanju je golman Osman Hadžikić koji je stigao kao slobodan igrač nakon što je bio član Admire iz Wackera. Šansu je dobio na posljednje tri utakmice u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i sjajno je koristi - nije primio niti jedan gol.

Nedim Jusufbegović po prvi put je na gol Veleža Osmana Hadžikića stavio u utakmici protiv Sarajeva, kada je Velež u Kaknju slavio s minimalnih 0:1.

Zatim ga je odmorio u revanšu četvrtfinala kupa u onom trijumfu od 4:0 protiv Sloge, da bi Hadžikić ponovo sačuvao svoju mrežu u remiju protiv Slobode i gostujućem trijumfu jučer protiv Sloge (0:2). 

Bio je to povod i da uradimo intervju s ovim sjajnim golmanom, koji nam je otkrio da je za Velež bio zainteresovan čim je čuo da postoji ta opcija.

Kako je bio uspostavljen kontakt s Veležom i da li te bilo "strah" dolaska u nepoznato?

"Iskreno, već neko vrijeme sam komunicirao s menadžerom Vedranom Jurakom i imali smo neke ponude iz Bosne i Hercegovine koje nas nisu zadovoljile. Ali, kada mi je spomenuo Velež iz Mostara, bio sam zainteresovan od prvog trenutka.

Oglasi

Znao sam da je Velež jedan od najvećih klubova u našoj državi i da je to ono što mi treba u ovom trenutku. Također, iskoristio bih priliku da se zahvalim i predsjedniku Senadu Kevelju koji radi ogroman posao za naš Velež i koji je zajedno sa stručnim štabom na čelu s Nedimom Jusufbegovićem vjerovao u mene."

Kako si primljen u Mostaru i da li osjetiš koliko zapravo ljudima znači taj klub?

"U Mostaru sam primljen odlično od prvog trenutka kada sam došao, počevši od potpisa ugovora i nekih sitnih detalja oko marketinga koji su mi se jako svidjeli odmah na početku.

Što se tiče navijača, primljen sam stvarno dobro i htio bih ovim putem da im se zahvalim na podršci. Zaista se u Mostaru osjeti da ovi ljudi žive za Velež. Naravno, ovim putem čestitam i rođendan našoj navijačkoj grupi."

Iskoristio si svoju priliku. Koliko si zadovoljan svojim partijama i rezultatima tima? 

Oglasi

"Mislim da čovjek u životu treba proći svašta da bi znao cijeniti pružene prilike. Ja sam bio u takvoj situaciji da mi je falilo utakmica u nogama što bi se reklo, čekao sam priliku i vjerovao u sebe, a kada sam je dobio mislim da sam je iskoristio na najbolji mogući način. 

Za sada sam, naravno, zadovoljan kako partijama tima, tako i svojim nastupima, a mi dalje idemo iz utakmice u utakmicu. Čeka nas još jedan težak duel već u srijedu."

Koliko Velež može u ovoj sezoni?

"Velež može puno, ali, kako sam već rekao, idemo iz utakmice u utakmicu. Očekivanja naših navijača su uvijek velika, Velež je veliki klub."

Oglasi

Šta očekuješ od susreta sa Željezničarom u kupu u srijedu, šta bi moglo presuditi?

"Želimo, naravno, pobjedu kao i u svakoj utakmici. Međutim, kako sam već rekao, nećemo imati nimalo lak posao. Može presuditi naš timski duh i pozitivna atmosfera u svlačionici, koja je sve bolja iz utakmice u utakmicu.

Vjerujte mi, ova ekipa ima pobjednički mentalitet i u svakoj utakmici idemo na pobjedu."

Kakav utisak je na tebe ostavila Premijer liga?

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Premijer liga je za sada na mene ostavila fin utisak. Trenutno je liga jako izjednačena i nikome neće biti lako do kraja sezone. Drago mi je što se počelo raditi na infrastrukturi i mislim da će poboljšanjem terena doći i do poboljšanja kvaliteta Premijer lige."

Podsjetimo, Velež u srijedu od 20:30 dočekuje Željezničar u prvoj utakmici polufinala kupa Bosne i Hercegovine. Mostarci brane trofej, a očekuje se da od prve minute nastupi i sjajni 27-godišnji Hadžikić, što će mu biti i prva utakmica u ovom takmičenju. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
0 2 u srijedu pijacari
2 6
Velezmostar32
3:0 za rodjene zivi bili pa vidjeli i tu ce biti kraj Mulalixu
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi