Novi problemi za bordo tim, neće biti ni Radovića

Sarajevo oslabljeno u Mostaru?

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

Sarajevo je protekle subote u drugom dijelu slomilo otpor GOŠK-a te slavilo sa čak 3:0, a bordo tim je na mukama bio već na startu meča.

Tačnije, nakon neugodnog pada povrijedio se već u Adalberto Penaranda i morao je napustiti teren. Šansu je dobio Nemanja Anđušić i iskoristiom je na najbolji način, tačnije pogotkom, te su navijači Sarajeva zadovoljni napustili Koševo.

Pred bordo timom u ponedjeljak je novi važan ispit. Rival će biti Zrinjski i ovaj meč bitan je i za Plemiće. Sarajevo je trenutno na trećoj poziciji, Zrinjski drugoplasirani, a može se desiti da bordo tim završi prvi dio sezone na poziciji na kojoj je sada, ali i da bude jedno mjesto iznad, kao i da nazaduje za jednu poziciju.

Sve će ovisiti o rezultatima posljednjeg kola, kao i meču Pod Bijelim brijegom.

Kod FK Sarajevo pravo nastupa nema bek Slaviša Radović koji je protiv GOŠK-a dobio treći žuti karton, no u ekipu se vratio Elvir Duraković i on bi mogao biti zamjena za Radovića.

Kada je Penaranda u pitanju, iz izvora bliskih fudbaleru saznajemo da on prema svemu sudeći neće biti spreman za gostovanje u Mostaru. Ulažu se napori da se oporavi 26-godišnji ofanzivac iz Venecuele, no nezvanične informacije govore da trenutne prognoze nisu optimistične, iako povreda nije ozbiljnije prirode. Radi se o problemima sa dugačkim mišićem koji polazi sa preponske kosti te hvata bedrenu kost.

Adalberto Penaranda FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

16 nastupa
7 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
2 asistencija
0 golova

Penaranda je ove sezone upisao 12 nastupa te dodao jednu asistenciju, a propustio je četiri meča. Devedeset minuta upisao je tek protiv Borca (1:1), a u ranijim mečevima upisao je u prosjeku 30-tak minuta.

U timu Sarajeva nije protiv GOŠK-a bilo Almedina Ziljkića za kojeg je navedeno da još uvijek nije se oporavio i pitanje je da li će i on biti u kombinaciji. 

Na tribinama su se tada našli i Mario Vrančić, te Daniel Avramovski, a na pitanje novinara kakva je situacija sa njima, Simon Rožman je kazao da se nisu našli u kadru za ovaj meč, te da se odlučio za nogometaše za koje smatra da najbolje mogu pomoći ekipi u datom trenutku.

Vrančić će prema svemu sudeći ove zime napustiti Koševo, a šta će biti sa Avramovskim i Ziljkićem ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Almedin Ziljkić FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

13 nastupa
11 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
3 golova

Podsjetimo, meč Zrinjskog i Sarajeva igra se od 16 sati u ponedjeljak. Plemići prije toga igraju meč grupne faze Konferencijske lige protiv engleske Aston Ville, što će sigurno biti poseban spektakl. Taj meč se igra u četvrtak u Mostaru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.