FK Sarajevo potvrdio prodaju Šahinovića

Odlazi u Rakow

FK Sarajevo potvrdio prodaju Šahinovića · Zvanično

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Fudbalski klub Sarajevo potvrdio je prodaju mladog golmana Muhameda Šahinovića.

Iz FK Sarajevo tvrde da će "realizacijom ovog transfera Klubu pripasti milionski iznos kroz fiksnu naknadu i bonuse te značajan procenat od budućeg transfera. Šahinović će se novom klubu pridružiti već od kraja polusezone".

„Ovaj transfer je win-win za oba Kluba kao i Šahinovića. Ovo je rezultat efektivnog skautiranja, izvrsnog trenažnog procesa i široke mreže i konekcija sa klubovima na globalnom nivou. Nastavljamo ovim putem i u budućnosti s ciljem da konstantno dižemo standarde i ljestvicu uspjeha," rekao je sportski direktor, Senijad Ibričić.

Muhamed Šahinović
Muhamed Šahinović FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: GK

Statistika

14 nastupa
14 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Ovo je drugi golman koji u poljski Rakow odlazi sa Koševa, pošto je prethodno poljski klub pogodio sa dovođenjem Vladana Kovačevića.

20-godišnji Šahinović je ove sezone sakupio ukupno 15 nastupa, od čega 14 u Premiejr ligi i jedan u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Na 15 utakmica je primio 15 golova, a na njih pet je bio nesavladan.

Oglasi

Ponikao je na Koševu, igrao za kadete i juniore, a od ljeta 2022. godine prekomandovan je u prvi tim.

Šahinović je za prvi tim Sarajeva debitovao 13. oktobora u Kupu Bosne i Hercegovine u pobjedi nad Radničkim iz Lukavca rezultatom 4:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šahinović je upisao devet nastupa za U21 reprezentaciju BiH, 11 za U19 reprezentaciju, a ima i nekoliko nastupa u mlađim selekcijama nacionalnog tima.

Inače, u Sarajevu rade sjajan posao s golmanima, pa je ovo treći u nizu koji je našao dobar inostrani angažman. Pored spomenutog Kovačevića, vrijedi napomenuti i prelazak Belmina Dizdarevića u francuski Montpellier.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ende
Znaci ide kovacevic dalje... Duple pare za Sarajevo
7 0
Amaru
2 i po miliona smo zaradili od prodaje oba golmana ove godine Elham. Plus transfer Kove....idemo dalje najveci klubeeeee i mangupe
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi