Kraljevi se nisu dvoumili

Juventus nudi Realu razmjenu - napadač za Ceballosa

Edmir Škorić

Juventus ima problema u sredini, jer nema kreativnog veznog igrača. Nedavni gubici Pogbe zbog njegovih problema s dopingom i Fagiolija s klađenjem, tjeraju Juventus na dovođenje novog veznjaka tokom januarskog prijelaznog roka.

Dani Ceballos upravo je obnovio ugovor s Realom do 30. juna 2027., a iako zna da nije starter, ima značajnu ulogu i često mu Carlo Ancelolti daje šansu za igru.

Italijan je nedavno hvalio Ceballosa, govorio da mu vjeruje, da mora da nastavi da se trudi, pa je jasno da ga u Madridu nemaju namjeru pustiti da ode.

Ipak, Juventsu se ponadao da bi moglo doći do transfera, te je čak Realu ponudio razmjenu. Stara dama htjela je da dovede Ceballosa, a da Realu pošalje svog napadača Moisea Keana.

No, Real nije prihvatio taj prijedlog i zadovoljan je trenutnim napadačkim opcijama, znajući da će na ljeto dovesti nekog od najboljih napadača na svijetu, poput Kyliana Mbappea ili Erlinga Haalanda.

U ovom trentuku Real ne mora da brine za golove jer ima najboljeg strijelca, veznjaka Judea Bellinghama, a i Joselu koji je na posudbi iz Espanyola igra sve bolje, dok je tu naravno i Rodrygo, nedostaje tek Vinicius koji se povrijedio.

Stoga, Real u januaru neće dovoditi nove igrače, ostat će fokus na Mbappeu kojeg pokušava osigurati za narednu sezonu, a do ljeta će "gurati" s onim što ima na raspolaganju i uopšte im ne ide loše.

Osim Mbappea, aktuelno je pitanje i Luke Modrića i njegove budućnosti. Navodno neće doći do nastavka saradnje i Hrvat će na ljeto napustiti Španiju, a za njega se najviše zanima Inter Miami čiji je član Lionel Messi, dok se standardno spominju i saudijski bogati timovi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Madriđani su ostvarili šest pobjeda u grupnoj fazi Lige prvaka, dok su u La Ligi drugi sa samo dva boda manje od Girone, koja igra sjajno, ali je opet niko na kraju ne vidi kao prvaka.

Kraljevi će u nedjelju dočekati Villarreal, a Gironi u goste dolazi Alaves.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.