Igrači oba tima su ekspresno reagovali

Pojavio se video kada se igrač Lutona srušio na terenu, jedan detalj bi mogao biti ključan!

Endin Čaušević

Meč Bournemoutha i Lutona u okviru 17. kola Premiershipa neće biti nastavljen nakon što se na terenu srušio kapiten gostujuće ekipe Tom Lockyer. Informacije iz Engleske govore da je Lockyer svjestan, a pojavio se i snimak situacije iz 60. minute.

Glavni sudija Hooper je prekinuo utakmicu u Bournemouthu nakon što su ljekari i hitna pomoć utrčali na teren kako bi pomogli igraču Lutona, a potom je fudbalere oba tima poslao u svlačionice.

Pomoć se Lockyeru ukazivala preko deset minuta, dok je na stadionu Vitality vladao totalni muk čekajući šta će biti s kapitenom Lutona.

Nakon toga on je na nosilima iznešen s terena uz aplauze navijača s tribina, a prve informacije koje su stigle iz Engleske govore da je Lockyer u svjesnom stanju i da komunicira s ljekarima.

Lockyer je odmah hitno prebačen u bolnicu u Bournemouthu gdje će mu se ukazati pomoć i napraviti pregledi, te se očekuje da se i Luton uskoro oglasi kako bi otkrili u kakvom stanju je njihov igrač.

Ono što je najgore jeste da je Lockyeru ovo drugi put u sam sedam mjeseci da je kolabirao na terenu. Prvi put se ekspresno oporavio i vratio na teren, no sada je jasno da nije nešto kako treba i čini se da je kraj karijere najizglednija opcija za njega.

   Sudija je odmah igračima oba tima pokazao da ne prilaze blizu i ne gledaju užasnu scenu

Također, na društvenim mrežama pojavio se i video trenutka kada se Lockyer srušio na terenu, a igrači oba tima su shvatili šta se dešava.

Oni su odmah reagovali i tražili da ljekari dođu na teren i pomognu nesretnom igraču, te je njihova ekspresna reakcija sigurno itekako pomogla i mogla bi na kraju biti ključna.

Trenutak kada se Lockyer srušio na terenu možete POGLEDATI OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, potvđeno je da utakmica Bournemoutha i Lutona neće biti nastavljena večeras, a iz ovog kluba su potvrdili da je njihov kapiten svjestan, no da će više informacija imati kasnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.