Englezi zgroženi kada je zvijezda Premiershipa priznala šta jede svaku noć: "Kunem ti se..."

Vodi brigu o svom tijelu

Englezi zgroženi kada je zvijezda Premiershipa priznala šta jede svaku noć: "Kunem ti se..."

Endin Čaušević

Andros Townsend je nakon tri mjeseca pauze sredinom oktobra pojačao Luton i pokazao se kao odlično pojačanje za ovaj klub. Iskusni Englez našao se ovih dana u centru pažnje jer su mnogi zgroženi kada je otkrio šta on najviše koristi u svojoj svakodnevnoj ishrani.

Ovaj 32-godišnji fudbaler je nakon dvije sezone napustio ljetos Everton i bio je tri mjeseca bez kluba, a sredinom oktobra stigao je poziv Lutona koji Townsend nije mogao odbiti i ponovo se vratio u Premiership.

Townsenda najviše pamtimo po odličnim igrama za Crystal Palace, a inače je ponikao u Tottenhamu gdje se nije previše naigrao.

Nakon tromjesečne pauze vratio se na veliku scenu i pokazalo se da je to bio odličan potez za Luton. U osam mečeva u dosadašnjem dijelu sezone upisao je dvije asistencije i bio je ponajbolji igrač ovog tima.

Townsend se našao u centru pažnje ovih dana nakon što je javno rekao šta najviše jede, te je objasnio zbog čega ima takvu ishranu.

Oglasi

Naime, ovaj 32-godišnji Englez priznao je da najviše jede pileće noge koji su sastavni dio njegove ishrane svakog dana, a otkrio je i kakve prednosti daj dio piletine daje.

"Svaku noć za večeru jedem pileće noge. Pravim ih na pari. Kunem ti se. Pileće noge su pune kolagena i hrskavice. Imaju dosta toga što se stavlja u tablete i razne stvari koje sportisti koriste da duže traju", priča Townsend i nastavlja.

"Tablete koje igrači piju na treninzima većinom su sastojci pilećih nogu. Kako ih nađem? Naručujem online velike količine".

@benfcyclinggk

The CRAZY meal Townsend eats every night… 😳 #premierleague #lutontown #benfoster #androstownsend

♬ original sound - Ben Foster The Cycling GK
Oglasi

Kolagen kojeg ima u velikoj količini u pilećim nogama je odličan za sportiste, a posebno fudbalere. Pomaže da ligamenti budu u što boljem stanju, a Townsend ima cilj da traje što duže.

Međutim, on se nije zaustavio na tome i nakon toga objasnio je da koristi i druge namirnice za koje vjeruje da su zdrave i da mu pomažu.

"Jeo sam volovsko srce, goveđe srce i jetru... To su namirnice koje također koristim. Svakog davna provodim po sva sata u hiperbaričnoj komori. Samo se brinem za sebe", dodao je igrač Lutona.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Priznao je da je taj režim ishrane uveo nedavno jer želi da bude u što boljoj formi, ali i da koliko god može spriječi maksimalno povrede u budućnosti što se tiče mišića, ligamenata i slično.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi