Podjela bodova

Igman dugo vodio u Mostaru, ali je Velež u finišu zasluženo osvojio bod

Edmir Škorić, foto: Admin Čaušević

U pretposljednjoj utakmici 18. kola Premijer lige BiH Velež je ugostio Igman, a tim iz Konjica je dugo vodio 1:0, na kraju osvojio "samo" bod (1:1).

Kada je Denković u trećoj minuti pogodio za slavlje Igmana, činilo se da ćemo uživati u pravoj goleadi. Iako su stvorene brojne šanse od strane igrača Veleža, tek još jedan gol i to u samoj završnici.

Inače, vodeći gol Denkovića stigao je nakon asistencije Sipovića koji je dobio jedan zračni duel u šesnaestercu Veleža. Domaćinu je taj gol poremetio planove, no nije odstupio od svog načina igre, kao niti Igman, koji se doduše očekivano i svjesno malo povukao nadajući se da će iz kontri dolaziti do novih prilika.

Velež je pokušao odmah da se vrati, a u osmoj minuti je blokiran udarac Šturma, da bi Guliashvili u 16. minuti gađao pored gola. Zatim je Haskić probao, Ćeman izbacio u korner. Redale su se šanse, Vehabović je imao jednu, zatim je Đorić pogodio stativu svog gola i zamalo vratio Mostarce na početni rezultat.

Do odlaska na odmor bilježimo dobru šansu za Velež kada Ćeman brani, a onda Sipović izbacuje sa gol linije, nakon čega Šikalo poteže s distance, no samo do Ćemana.

I u nastavku Velež konkretniji, opasniji, ali nije uspijevao lako doći do gola gostiju Konjica. Dobru šansu imao je Halilović, ali je izblokiran.

Probao je Dean Klafurić sa izmjenama, ubacio Pršeša, Kuku i Halilovića, na kraju mu se to isplatilo. U 88. miniuti je Halilović poslao povratnu loptu za Hrkaća, a ovaj zabija za izjednačenje.

U samoj završnici zbog prigovora je isključen Sipović, koji je dobio direktan crveni karton, ali Igman je izdržao u preostalih šest minuta nadoknade.

Velež sa 33 boda seli na treće mjesto te će nakon zimske pauze nastaviti borbu za Evropu. U 19. kolu će gostovati ekipi Sloge Meridian u Doboju (ili možda Modriči?).

Igman se bodovno izjednačio sa Željezničarom i Igmanom, ali ostaje u opasnoj zoni, a da je slavio, tamo bi se našao sastav sa Grbavice.

Bit će zaista uzbudljivo u nastavku sezone i interesantno pratiti borbu za titulu, evropska mjesta, ali i za opstanak, naročito ako se Plavi ne poboljšaju i ostanu još neko vrijeme u donjem dijelu tabele.

Inače, posljednju utakmicu 18. kola odigrat će sutra Zrinjski i Sarajevo. Duel u Mostaru počet će u 18 sati i eventualni pobjednik ostat će u igri za titulu iako Borac trenutno ima zaista velikih 10 bodova prednosti nad Mostarcima i 12 nad Sarajlijama, uz utakmicu više.

Velež - Igman 1:1

FK Velež: Hadžikić, Oreč, Halilović, Hrkač, Guliashvili, Suljić, Šikalo, Haskić, Šturm, Vehabović, De Oliveira.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman: Ćeman, Hebibović, Oremuš, Ahmetović, Hebibović, Sipović, Đorić, Dupovac, Denković, Pirić, Janketić.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.